Szukaj znanych osób

Adam Baldwin

Adam Baldwin

Data urodzenia: 27 lutego 1962 r.

Kategoria: Aktorzy

Liczba wyświetleń: 1883
Ocena: brak ocen

Wybrana filmografia

  • My Bodyguard (1980) jako Ricky Linderman
  • Zwyczajni ludzie (1980, Ordinary People) jako Stillman
  • D.C. Cab (1983) jako Albert Hockenberry
  • Buntownik z Eberton (1984, Reckless) jako Randy Daniels
  • Hadley's Rebellion (1984) jako Bobo McKenzie
  • Pigs Vs. Freaks (1984) jako Mickey South
  • Trujący bluszcz (1985, Poison Ivy) jako Ike Dimick
  • Out of Time (1985) jako Otto Frommer
  • 3:15 - godzina kobry (1986, 3:15) jako Jeff Hannah
  • Źli faceci (1986, Bad Guys) jako Skip Jackson
  • Welcome Home, Bobby'' (1986) jako Cleary
  • Pełny magazynek (1987, Full Metal Jacket) jako Zwierz
  • Czekoladowa wojna (1988, The Chocolate War) jako Bill Carter
  • Cohen and Tate (1989) jako Tate
  • Prawo krwi (1989, Next of Kin) jako Joey Rosselini
  • Predator 2: Starcie w miejskiej dżungli (1990, Predator 2) jako Garber
  • Czarna lista Hollywood (1991, Guilty by Suspicion) jako Agent FBI
  • Morderstwo na wysokości (1991, Murder in High Places)
  • Dokąd zawiedzie cię dzień (1992, Where the Day Takes You) jako policjant
  • Marzyciele, czyli potęga wyobraźni (1992, Radio Flyer) jako Król
  • Cruel Doubt (1992) jako Detektyw John Taylor
  • Amazonka - rzeka śmierci (1993, Eight Hundred Leagues Down the Amazon) jako Koja
  • Idealne zniknięcie (1993, Deadbolt) jako Alec Danz
  • Z Archiwum X (1993-2002, The X Files) jako Knowle Rohrer
  • Gorzkie żniwa (1993, Bitter Harvest) jako Bobby
  • Zimny pot (1993, Cold Sweat) jako Mitch
  • The Last Shot (1993) jako Mark Tullis Jr.
  • Ślepa sprawiedliwość (1994, Blind Justice) jako sierżant Hastings
  • Ścigani przez strach (1994, Treacherous) jako Tommy Wright
  • Wyatt Earp (1994) jako Tom McLaury
  • Skrawki życia (1995, How to Make an American Quilt) jako Ojciec Finn:
  • Zabójcza intryga (1995, Trade Off) jako Thomas Hughes
  • Wirtualni Wojownicy (1995, Digital Man) jako Kapitan West
  • Shadow-Ops (1995) jako Dalt
  • Skalpel (1995, Sawbones) jako Burt Miller
  • Przylądek (1996, The Cape) jako Płk Jack Riles
  • Dzień Niepodległości (1996, Independence Day) jako mjr. Mitchell
  • Lover's Knot (1996) jako John Reed
  • Między niebem a ziemią (1996, Smoke Jumpers) jako Don Mackey
  • Pogromcy umysłów (1997, Starquest II) jako Lee
  • Gargantua (1998) jako Jack Ellway
  • Indiscreet (1998) jako Jeremy Butler
  • From the Earth to the Moon (1998) jako Astronauta Fred Haise
  • Dr Jekyll i Mr Hyde (1999, Dr. Jekyll & Mr. Hyde) jako Dr Jekyll / Mr. Hyde
  • Patriota (2000, The Patriot) jako Kpt. Wilkins
  • Przynęta (2000, The Right Temptation) jako Captain Wagner
  • Przygody Jackie Chana (2000, Jackie Chan Adventures) jako Finn (głos)
  • Jackpot (2001) jako Mel James
  • Żegnaj, kochanie (2001, Farewell, My Love)
  • Nade wszystko (2001, Above and Beyond) jako Peter Clerkin
  • Podwójny chwyt (2001, Double Bang) jako Vinnie Krailes
  • Pursuit of Happiness (2001) jako Chad Harmon
  • The Zeta Project (2001-2003) jako Sven (głos)
  • The Keyman (2002) jako Chris Myers/Keyman
  • Firefly (2002-2004) jako Jayne Cobb
  • The X-Files: The Truth (2002) jako Knowle Rohrer
  • Hyper Sonic (2002) jako Christopher Bannon
  • Zdrada (2003, Betrayal) jako Stan Winston
  • Czynnik kontroli (2003, Control Factor) jako Lance Bishop
  • Producenci potworów (2003, Monster Makers) jako Jay Forrest
  • Gacy (2003) jako John Gacy, Sr
  • Evil Eyes (2004) jako Jeff Stenn
  • The X Files: The Making of 'The Truth' (2004) jako on sam
  • Mistrz (2004, The Freediver) jako Dr Viades
  • Serenity (2005) jako Jayne Cobb
  • Posejdon (2005, The Poseidon Adventure) jako Mike Rogo
  • The Inside (2005) jako Danny Love
źródło: wikipedia, licencja GNU FDL, autorzy