Szukaj znanych osób

Adrienne Shelly

Kategoria: Aktorki

Liczba wyświetleń: 1675
Ocena: brak ocen

Filmografia

Scenarzystka

  • 2007: Kelnerka
  • 1999: I'll Take You There
  • 1997: Lois Lives a Little
  • 1997: Sudden Manhattan

Reżyserka

  • 2007: Kelnerka
  • 1999: I'll Take You There
  • 1997: Sudden Manhattan
  • 1997: Lois Lives a Little
  • 1994: Urban Legend

Aktorka

  • 2007: Kelnerka
  • 2005: Factotum jako Jerry
  • 2001: Revolution #9 jako Kim Kelly
  • 2000: Rock the Boat jako Samantha
  • 2000: Dead Dog jako Pani Marquet
  • 1999: I'll Take You There jako Lucy
  • 1998: Zmagania z aligatorami (Wrestling with Alligators) jako Mary
  • 1997: Regulars, The
  • 1997: Sudden Manhattan jako Donna
  • 1997: Grind jako Janey
  • 1994: Zakładniczka (Teresa's Tattoo) jako Teresa/Gloria
  • 1994: Opera No. 1 jako Wróżka
  • 1994: Sleeping with Strangers jako Jenny
  • 1994: Droga śmierci (Road Killers, The) jako Red
  • 1994: Dwoje czyli troje (Sleep with Me) jako Pamela
  • 1993: Hold Me, Thrill Me, Kiss Me jako Dannie
  • 1993: Hexed jako Gloria O'Connor
  • 1992: Big Girls Don't Cry... They Get Even jako Stephanie8
  • 1991: Samotny w Ameryce (Lonely in America) jako Kobieta
  • 1990: Trust jako Maria Coughlin
  • 1989: Niezwykła prawda (The Unbelievable Truth) jako Audry Hugo
Aktorka – gościnnie
  • 1996-2000: Zdarzyło się jutro (Early Edition) jako Emma Shaw
  • 1993-1999: Homicide: Life on the Street jako Tanya Quinn (1994)
źródło: wikipedia, licencja GNU FDL, autorzy