Szukaj znanych osób

Andrzej Fedorowicz

Kategoria: Aktorzy

Liczba wyświetleń: 617
Ocena: liczba gł.: 1

Andrzej Fedorowicz (ur. 21 stycznia 1942 w Krakowie), polski aktor teatralny i filmowy.

Absolwent PWST w Krakowie (1964).

Kariera teatralna

  • 1964-1966 - Teatr Polski w Bielsku-Białej
  • 1966-1970 - Teatr Polski w Warszawie
  • 1970-1975 - Teatr Rozmaitości w Warszawie
  • 1975-1982 - Teatr Kwadrat w Warszawie
  • 1982-1984 - Teatr Na Woli w Warszawie

Wybrana filmografia

  • 1973: Ciemna rzeka
  • 1975: Dyrektorzy
  • 1976: Brunet wieczorową porą
  • 1978: Co mi zrobisz jak mnie złapiesz
  • 1980: Miś
  • 1982: Dom (serial telewizyjny)
  • 1988: Chichot Pana Boga
  • 1992: Wszystko co najważniejsze...
  • 1993: Człowiek z...



źródło: wikipedia, licencja GNU FDL, autorzy