Szukaj znanych osób

Anna Geislerová

Kategoria: Aktorki

Liczba wyświetleń: 819
Ocena: brak ocen

Anna Geislerová (ur. 17 kwietnia 1976 w Pradze) – czeska aktorka.


Wybrana filmografia i nagrody

  • 1992-93: Fantaghiro (cz. 2 i 3) – jako Królowa Elfów
  • 1994: Jazda (Jízda) – jako Aňa
    • nominacja do Czeskiego Lwa za najlepszą rolę kobiecą
  • 1999: Powrót idioty (Návrat idiota) – jako Anna
    • Czeski Lew za najlepszą drugoplanową rolę kobiecą
  • 2003: Żelary – jako Eliška / Hana
    • Czeski Lew za najlepszą rolę kobiecą
  • 2005: Szczęście (Štěstí) – jako Dáša
    • Czeski Lew za najlepszą drugoplanową rolę kobiecą
  • 2006: Piękność w opałach (Kráska v nesnázích) – jako Marcela Čmolíková
    • Czeski Lew za najlepszą rolę kobiecą


źródło: wikipedia, licencja GNU FDL, autorzy