Szukaj znanych osób

Anna Prucnal

Anna Prucnal

Kategoria: Aktorki Piosenkarki

Liczba wyświetleń: 5658
Ocena: liczba gł.: 5

Filmografia

  • 1961 Bezkrólewie
  • 1962 Słońce i cień (Slantzeto i syankata) - Momicheto
  • 1963 Przygoda noworoczna - Krystyna
  • 1963 Smarkula - Krysia
  • 1964 Latający Holender (Der Fliegende Holländer)
  • 1966 Reise ins Ehebett - Eva
  • 1968 Klęski i nadzieje (Wege ubers land) - Steffa
  • 1968 Przekładaniec - Bratowa Ryszarda
  • 1969 Nowy - pracownica działu socjalnego
  • 1969 Dame Kebold
  • 1969 Jede stunde, deins lebens - Hanka
  • 1970 Resistance
  • 1970 Unterwegs zu Lenin
  • 1972 Hellé
  • 1974 Słodki film (Sweet Movie) - Anna Planeta/Capt. Ann
  • 1976 Nick Verlaine ou Comment voler la Tour Eiffel - Helene
  • 1976 Dracula - Ojciec i Syn (Dracula père et fils)
  • 1977 Les Héritiers - Violette Voltov (gościnnie)
  • 1978 Guerres civiles en France - Polka
  • 1978 Akta 51 (Le Dossier 51) - Sarah Robski
  • 1979 Le Grand échiquier - ona sama w epizodzie "Guy Bedos" (gościnnie)
  • 1979 Bastien, Bastienne - Suzanne
  • 1979 Mais où et donc Ornicar - Agnes
  • 1980 Miasto kobiet (La Città delle donne) - reż. Federico Fellini; jako Elena, żona głównego bohatera
  • 1981 Guerre en pays neutre - Anna
  • 1981 Śnieg (Neige) - Wanda Valles
  • 1982 Anna Prucnal, rêve d'Ouest, rêve d'Est - ona sama
  • 1982 L' Ogre de barbarie
  • 1983 L' Homme qui aimait deux femmes - Julie
  • 1989 V comme vengeance w epizodzie "Un amour tardif" (gościnnie)
  • 1989 Si Guitry m'était conté - Toa (gościnnie)
  • 1989 Un Amour tardif
  • 1991 Obywatel świata - piosenkarka
  • 1993 Lepiej być piękną i bogatą - żona mecenasa
  • 1993 Au port de la lune
  • 1994 Wrony - nauczycielka
  • 1997 Matematyka, miłość i seks (C'est la tangente que je préfere) - Blondynka
  • 2001 Le Stade de Wimbledon - Blondyna
źródło: wikipedia, licencja GNU FDL, autorzy