Szukaj znanych osób

Anna Seniuk

Anna Seniuk

Data urodzenia: 17 listopada 1942 r.

Kategoria: Aktorki

Liczba wyświetleń: 5837
Ocena: liczba gł.: 8

Wybrana filmografia

  • 2006: Dziki jeździec jako Starsza pielęgniarka
  • 2005: Egzamin z życia 2005: Pajęczyna szczęścia jako ona sama
  • 2001: Garderoba damska jako Dorota
  • 2000: Piotrek zgubił dziadka oko, a Jasiek chce dożyć spokojnej starości jako Dzidzia
  • 1999: Przygody dobrego wojaka Szwejka jako Palivcova
  • 1998: Gwiezdny Pirat jako Pisarka Jadwiga Kurcewicz
  • 1998: L.J.K. Ludwik Jerzy Kern jako ona sama
  • 1997: Anna Seniuk jako ona sama
  • 1997: Pokój 107 jako mama Irka
  • 1996: Awantura o Basię jako Doktorowa Amelia Budzisz (nie występuje w czołówce)
  • 1996: Tajemnica Sagali jako sąsiadka Zawilskich
  • 1995: Opowieść o Józefie Szwejku i jego drodze na front jako Palivcowa
  • 1995: Opowieść o Józefie szwejku i jego najjaśniejszej epoce
  • 1995: Awantura o Basię jako Doktorowa Budzisz
  • 1993: WOW
  • 1993-1994: Bank nie z tej ziemi jako Magda "Maggie" Kropkowska
  • 1993: Czterdziestolatek 20 lat później jako Magda Karwowska
  • 1993: Przypadek Pekosińskiego jako koleżanka Danusia
  • 1992: Gdy rozum śpi (Coupable d'innocence)
  • 1992: Kiedy rozum śpi
  • 1992: Szwedzi w Warszawie
  • 1990: Europa, Europa jako działaczka hitlerowska
  • 1984: Szaleństwa panny Ewy jako Szymbartowa
  • 1984: Tumor Witkacego jako Anna Liptowska grająca rolę Rozhulantyny, żony Tumora Mózgowicza
  • 1983: Soból i panna jako gospodyni Marcela
  • 1981: Konopielka jako Handzia
  • 1980: Tylko Kaśka jako matka Kaśki
  • 1980: Ćma jako Magda - kochanka Jana
  • 1979: Kung-Fu jako Rowicka
  • 1979: Ojciec królowej jako Maria Kazimiera
  • 1979: Pełnia jako bufetowa Zosia
  • 1979: Panny z Wilka jako Julcia
  • 1978: Bilet powrotny jako Antonina
  • 1975: Moja wojna, moja miłość
  • 1974: Gąszcz jako Marta Chwalkówna
  • 1974: Potop jako Marynia Gasztowtówna-Paculanka
  • 1974: Krajobrazy Żeromskiego jako Lektorka (głos)
  • 1974: Godzina za godziną jako przyjaciółka Tadeusza
  • 1974: Ile jest życia
  • 1974-1977: Czterdziestolatek jako Magda Karwowska
  • 1973: Czarne chmury jako Magda Domaradzka
  • 1973: Żółw jako żona Rafała
  • 1971: Niedziela Barabasza jako Żona Barabasza
  • 1971: Kardiogram jako Teresa
  • 1971: Zabijcie czarną owcę jako matka Tymona
  • 1970: Przygoda Stasia
  • 1970: Romantyczni jako służąca
  • 1968: Lalka jako Prostytutka Magdalenka
  • 1968: Tabliczka marzenia jako Eliza, żona Stefana
  • 1967-1968: Stawka większa niż życie jako Elsa Schnidtke (1968)
  • 1966: Lenin w Polsce jako dziewczyna
  • 1965: Niekochana jako kelnerka w kawiarni w Sukiennicach
  • 1965: Głos ma prokurator jako Zofia Trepa
  • 1963: Zacne grzechy jako wiejska dziewczyna
  • 1963: Weekendy
źródło: wikipedia, licencja GNU FDL, autorzy