Szukaj znanych osób

Anne Hathaway

Anne Hathaway

Data urodzenia: 12 listopada 1982 r.

Kategoria: Aktorki

Liczba wyświetleń: 2784
Ocena: brak ocen

Filmografia

filmy kinowe

  • 2007: Ta kobieta (The Women)
  • 2007: Zakochana Jane (Becoming Jane) jako Jane Austen
  • 2006: Diabeł ubiera się u Prady (The Devil Wears Prada) jako Andy Sachs
  • 2005: Tajemnica Brokeback Mountain (Brokeback Mountain) jako Lureen Newsome
  • 2005: Spustoszenie (Havoc) jako Allison Lang
  • 2005: Czerwony Kapturek – prawdziwa historia (Hoodwinked!) jako Czerwony Kapturek (głos)
  • 2004: Pamiętnik Księżniczki 2: Królewskie zaręczyny (The Princess Diaries 2: Royal Engagement) jako Mia Thermopolis
  • 2004: Ella zaklęta (Ella Enchanted) jako Ella
  • 2002: Nicholas Nickleby jako Madeline Bray
  • 2002: Narzeczona dla kota (Neko no ongaeshi) jako Haru (głos)
  • 2001: Druga strona nieba (The Other Side of Heaven) jako Jean Sabin
  • 2001: Pamiętnik księżniczki (The Princess Diaries) jako Mia Thermopolis

seriale TV

  • 1999: Luzik Guzik (Get Real) jako Meghan Green
źródło: wikipedia, licencja GNU FDL, autorzy