Szukaj znanych osób

Anthony Quinn

Anthony Quinn

Kategoria: Aktorzy

Liczba wyświetleń: 1134
Ocena: brak ocen

Filmografia

  • 1936 – The Plainsman – Reżyseria: Cecil B. DeMille
  • 1938 – The Buccaneer – Reżyseria: Cecil B. DeMille
  • 1939 – Union Pacific – Reżyseria: Cecil B. DeMille
  • 1940 – City for Conquest – Reżyseria: Anatole Litvak
  • 1941 – They Died with Their Boots On – Reżyseria: Raoul Walsh
  • 1941 – Blood and Sand – Reżyseria: Rouben Mamoulian
  • 1942 – Larceny, Inc. – Reżyseria: Lloyd Bacon
  • 1942 – Road to Morocco – Reżyseria: David Butler
  • 1943 – The Ox-Bow Incident – Reżyseria: William A. Wellman
  • 1943 – The Black Swan – Reżyseria: Henry King
  • 1943 – Guadalcanal Diary – Reżyseria: Lewis Seiler
  • 1944 – Buffalo Bill – Reżyseria: William A. Wellman
  • 1945 – China Sky – Reżyseria: Ray Enright
  • 1945 – Back to Bataan – Reżyseria: Edward Dmytryk
  • 1946 – California – Reżyseria: John Farrow
  • 1947 – Sindbad the Sailor – Reżyseria: Richard Wallace
  • 1947 – Black Gold – Reżyseria: Phil Karlson
  • 1947 – Tycoon – Reżyseria: Richard Wallace
  • 1951 – The Brave Bulls – Reżyseria: Robert Rossen
  • 1951 – Mask of the Avenger – Reżyseria: Phil Karlson
  • 1951 – Viva Zapata! – Reżyseria: Elia Kazan
  • 1952 – City Beneath the Sea – Reżyseria: Budd Boetticher
  • 1952 – Against all Flags – Reżyseria: George Sherman
  • 1952 – The World in his Arms – Reżyseria: Raoul Walsh
  • 1952 – The Brigand – Reżyseria: Phil Karlson
  • 1953 – East of Sumatra – Reżyseria: Budd Boetticher
  • 1953 – Ride, Vaquero! – Reżyseria: John Farrow
  • 1953 – Blowing Wild – Reżyseria: Hugo Fregonese
  • 1953 – Seminola – Reżyseria: Budd Boetticher
  • 1953 – Cavalleria rusticana – Reżyseria: Carmine Gallone
  • 1954 – The long wait – Reżyseria: Victor Saville
  • 1954 – Donne proibite – Reżyseria: Giuseppe Amato
  • 1954 – La Strada – Reżyseria: Federico Fellini
  • 1954 – Attila, flagello di dio – Reżyseria: Pietro Francisi
  • 1954 – Ulisse - Reżyseria: Mario Camerini
  • 1955 – Seven Cities of Gold – Reżyseria: Robert D. Webb
  • 1955 – The Naked Street - Reżyseria: Maxwell Shane
  • 1955 – The Magnificent Matador – Reżyseria: Budd Boetticher
  • 1956 – Dzwonnik z Notre-Dame (Notre-Dame de Paris) – Reżyseria: Jean Delannoy
  • 1956 – The Wild Party – Reżyseria: Harry Horner
  • 1956 – Pasja życia Lust for Life – Reżyseria: Vincente Minelli
  • 1956 – The Man from Del Rio – Reżyseria: Harry Horner
  • 1957 – The Ride Back – Reżyseria: Allenn H. Miner
  • 1957 – Wild ist the Wind – Reżyseria: George Cukor
  • 1957 – The River’s Edge – Reżyseria: Allan Dwan
  • 1958 – The Black Orchid – Reżyseria: Martin Ritt
  • 1958 – Hot spell – Reżyseria: Daniel Mann
  • 1958 – Ostatni pociąg z Gun Hill (Last Train from Gun Hill) – Reżyseria: John Sturges
  • 1959 – Ombre bianche – Reżyseria: Nicholas Ray
  • 1959 – Warlock – Reżyseria: Edward Dmytryk
  • 1960 – Działa Navarony The Guns of Navarone – Reżyseria: J. Lee Thompson
  • 1960 – Heller in Pink Tights – Reżyseria: George Cukor
  • 1960 – Portrait in Black – Reżyseria: Michael Gordon
  • 1961 – Barabasz Barraba – Reżyseria: Richard Fleischer
  • 1961 – Requiem for a Heavyweight – Reżyseria: Ralph Nelson
  • 1962 – Lawrence z Arabii Lawrence of Arabia – Reżyseria: David Lean
  • 1963 – La vendetta della signora – Reżyseria: Bernhard Wicki
  • 1964 – Behold a Pale Horse – Reżyseria: Fred Zinnemann
  • 1964 – La fabuleuse aventure de Marco Polo – Reżyseria: Denys de la Patellière, Noël Howard
  • 1964 – Grek Zorba Zorba, the Greek – Reżyseria: Michael Cacoyannis
  • 1964 – A High Wind in Jamaica – Reżyseria: Alexander Mackendrick
  • 1965 – Lost Command – Reżyseria: Mark Robson
  • 1966 – La 25ième heure – Reżyseria: Henri Verneuil
  • 1966 – The Happening – Reżyseria: Elliot Silverstein
  • 1967 – L’avventuriero – Reżyseria: Terence Young
  • 1967 – La bataille de San Sebastian – Reżyseria: Henri Verneuil
  • 1968 – The Shoes of the Fisherman – Reżyseria: Michael Anderson
  • 1968 – The Magus – Reżyseria: Guy Green
  • 1969 – The Secret of Santa Vittoria – Reżyseria: Stanley Kramer
  • 1969 – A Walk in the Spring Rain – Reżyseria: Guy Green
  • 1969 – A Dream of Kings – Reżyseria: Daniel Mann
  • 1970 – Revolutions per Minute – Reżyseria: Stanley Kramer
  • 1970 – The Last Warrior – Reżyseria: Carol Reed
  • 1971 – The City – Reżyseria: Daniel Petrie
  • 1972 – Across 110th Street – Reżyseria: Barry Shear
  • 1972 – Los amigos – Reżyseria: Paolo Cavara
  • 1973 – The Don Is Dead – Reżyseria: Richard Fleischer
  • 1974 – The Marseille Contract – Reżyseria: Robert Parrish
  • 1976 – Bluff - Storia di truffe e di imbroglioni – Reżyseria: Sergio Corbucci
  • 1976 – Al-Risalah – Reżyseria: Moustapha Akkad
  • 1976 – L’eredita Ferramonti – Reżyseria: Mauro Bolognini
  • 1977 – Jezus z Nazaretu Gesu di Nazareth – Reżyseria: Franco Zeffirelli
  • 1977 – The Greek Tycoon – Reżyseria: J. Lee Thompson
  • 1977 – Tigers Don’t Cry – Reżyseria: Peter Collinson
  • 1978 – The Passage – Reżyseria: J. Lee Thompson
  • 1979 – Dzieci Sancheza The Children of Sanchez – Reżyseria: Hal Bartlett
  • 1979 – Omar Mukhtar – Lion of the Desert – Reżyseria: Moustapha Akkad
  • 1980 – The Salamander – Reżyseria: Peter Zinner
  • 1981 – High Risk – Reżyseria: Stewart Raffill
  • 1982 – Valentina – Reżyseria: Antonio José Betancor
  • 1987 – Onassis: The Richest Man in the World – Reżyseria: Waris Hussein
  • 1987 - L'isola del tesoro – Reżyseria: Antonio Marheritit
  • 1988 – Ghosts Can’t Do It – Reżyseria: John Derek
  • 1988 – Regina – Reżyseria: Jean-Yves Prate
  • 1988 – Pasion de Hombre także: Man of Passion – Reżyseria: José Antonio de la Loma
  • 1989 – Stary człowiek i morze The Old Man and the Sea – Reżyseria: Jud Taylor
  • 1990 – Revenge – Reżyseria: Tony Scott
  • 1991 - A Star for Two - Reżyseria: Jim Kaufman
  • 1991 – Only the Lonely – Reżyseria: Chris Columbus
  • 1991 – Jungle Fever – Reżyseria: Spike Lee
  • 1993 – This Can’t Be Love – Reżyseria: Anthony Harvey
  • 1993 – Last Action Hero – Reżyseria: John McTiernan
  • 1994 – Herkules
  • 1994 – Somebody to Love – Reżyseria: Alexandre Rockwell
  • 1995 – A Walk in the Clouds – Reżyseria: Alfonso Arau
  • 1996 – Seven Servants – Reżyseria: Daryush Shokof
  • 1996 – Der Untergang der Cosa Nostra Gotti – Reżyseria: Robert Harmon
  • 2002 – Avenging Angelo – Reżyseria: Martyn Burke




źródło: wikipedia, licencja GNU FDL, autorzy