Szukaj znanych osób

Arkadiusz Janiczek

Arkadiusz Janiczek

Kategoria: Aktorzy

Liczba wyświetleń: 901
Ocena: liczba gł.: 1

Arkadiusz Janiczek
Arkadiusz Janiczek
Arkadiusz Janiczek na Dniu Otwartym w TVP (9 września 2007)
Arkadiusz Janiczek na Dniu Otwartym w TVP (9 września 2007)

Arkadiusz Janiczek (ur. 14 stycznia 1974 roku w Opolu), aktor filmowy i teatralny. Występuje na scenie Teatru Narodowego w Warszawie. Jego debiut teatralny nastąpił 19 listopada 1997 roku. W 1998 roku ukończył studia na Akademii Teatralnej w Warszawie. Żonaty.

Filmografia

  • Autoportret z kochanką (1996)
  • Ekstradycja 2 (1996)
  • Boża podszewka (1997)
  • Bride of War (1997)
  • Farba (1997), jako Młody
  • Historie miłosne (1997)
  • Pokój 107 (1997), jako student
  • Przystań (1997)
  • Złotopolscy (1998, 1999)
  • Wiedźmin (2001), jako Clovis
  • Camera Café (2004), jako konował od kserokopiarki
  • Plac Zbawiciela (2006), jako Bartek
źródło: wikipedia, licencja GNU FDL, autorzy