Szukaj znanych osób

Artur Żmijewski

Artur Żmijewski

Data urodzenia: 10 kwietnia 1966 r.

Kategoria: Aktorzy

Liczba wyświetleń: 3206
Ocena: liczba gł.: 6

Wybrana filmografia

  • Katyń (2007), jako Andrzej, rotmistrz 8. Pułku Ułanów
  • Fałszerze - powrót Sfory (2007), jako Kruk
  • Odwróceni (2007), jako policjant Paweł Sikora
  • Świadek koronny (2007), jako policjant Paweł Sikora
  • Bezmiar sprawiedliwości (2006), jako Jerzy Kuter
  • Wszyscy jesteśmy Chrystusami (2006), jako kolega Adasia
  • Tylko mnie kochaj (2006), jako Adam
  • Nigdy w życiu! (2004), jako Adam
  • Ławeczka (2004), jako Piotr
  • W pustyni i w puszczy (2001), jako Władysław Tarkowski
  • Wyrok na Franciszka Kłosa (2000), jako Aschel
  • Pierwszy milion (2000), jako Likwidator
  • Headquarters: Warsaw (1999), jako Karol
  • Ostatnia misja (1999), jako podinspektor Krzysztof Myszkowski
  • Na dobre i na złe (1999) jako doktor Jakub Burski
  • Gniew (1998) jako Paweł
  • Żona przychodzi nocą (1998)
  • Demony wojny wg Goi (1998) jako Biniek
  • Słodko gorzki (1996), jako Adam przyjaciel brata Mata
  • Ekstradycja (1995), Jako gangster Cyrk
  • Psy II: Ostatnia krew (1994), jako Wolf
  • Psy (1992), jako Wolf
  • Lawa (1990), jako Gustaw - Konrad
źródło: wikipedia, licencja GNU FDL, autorzy