Szukaj znanych osób

Barbara Brylska

Data urodzenia: 05 czerwca 1941 r.

Kategoria: Aktorki

Liczba wyświetleń: 6097
Ocena: liczba gł.: 2

Filmografia

  • 2007 - Szczęśliwego Nowego Roku. Kontynuacja (ros. Ирония судьбы. Продолжение) jako Nadia
  • 2002-2006 - Samo Życie jako Celina Żmuda, malarka, matka Barbary Kornackiej (2005-)
  • 2001 - Casus Belli, Symfonia Ciszy (Symphony of Silence) jako Eva
  • 2000 - Down House jako Jepanczyna
  • 1999 - Na dobre i na złe jako matka Jakuba
  • 1998 - Ekstradycja 3 jako żona Osowskiego
  • 1996 - Wirus jako dyrektorka domu dziecka
  • 1994 - Polska śmierć jako Psychiatra, Natchnij mnie wiarą jako ona sama
  • 1993 - Tylko strach jako redaktorka tv, Lepiej być piękną i bogatą jako gospodyni przyjęcia ,Wynajmę pokój jako matka Olka, Basia jako ona sama
  • 1993-1994 - Bank nie z tej ziemi jako Członkini komitetu strajkowego w fabryce w Rylcu
  • 1991 - Ał, ograblenie pojezda, Za wsio nado płatit
  • 1989 - Gdańsk 39 jako Burchardtowa
  • 1988 - Czas połnołunija jako Zakonnica
  • 1987 - Vera Lenz, Między ustami a brzegiem pucharu jako pani Mielżyńska, Misja specjalna jako aptekarka Grażynka, Rzeka kłamstwa jako aktorka, Ballada o Januszku jako sąsiadka
  • 1986 - Republika nadziei jako pani Wodniczakowa, Kurs na lewo jako matka Sylwii, Epizod Berlin - West jako Monika
  • 1985 - Republika ostrowska jako Pani Wodniczakowa, matka Edwarda, W cieniu nienawiści jako nieznajoma, Skalpel, proszę! (Skalpel, prosím) jako Volejnikova
  • 1984 - Michał
  • 1982 - Rächer, Retter und Rapiere jako Sybilla, 3 + Jedna
  • 1980 - Młyn Lewina (Levins Muhle) jako Marie (głos), Archiv des Todes, Kariera Nikodema Dyzmy jako Evita
  • 1979 - Do krwi ostatniej jako Ewa Koszelska, Wściekły jako Golewiczowa
  • 1978 - Romans Teresy Hennert jako Teresa Hennert, Sto koni do stu brzegów jako Krystyna
  • 1977 - Tichý American v Praze jako Milena, Umiraj w krajen słuczaj jako Linda, piosenkarka kabaretowa
  • 1976 - Koncert pre pozostalých jako Alicja
  • 1975 - Szczęśliwego Nowego Roku (Ironiya sudby, ili S lyogkim parom!) jako Nadia, Dyrektorzy jako Elżbieta
  • 1974 - Visa für Ocantros jako Jagoda, Godzina za godziną jako przyjaciółka Tadeusza
  • 1973 - Rozwód (Scheidungsprozess) jako Hanka, Miasta i lata (Goroda i gody) jako Marie Urbach
  • 1972 - Anatomia miłości jako Ewa
  • 1971 - Patrząc pod słońce, Wiktoryna, czyli czy pan pochodzi z Beauvais? jako Wiktoryna, Pygmalion XII (Pigmalion XII) jako Erika Bongert
  • 1970 - Pogoń za Adamem jako Halina, Album polski jako 2 role: Maria, Anna, Wyzwolenie (Osvobozhdeniye) jako Helena
  • 1969 - Przygody pana Michała jako Krzysia, Białe Wilki (Weiße Wölfe) jako Catherine, Ludzie z piwnicy, Zbrodniarz, który ukradł zbrodnię jako Ewa Salm, Pan Wołodyjowski jako Krzysia
  • 1968 - Morderstwo w poniedziałek (Mord am Montag) jako Hanna Stern, Na tropie sokoła (Spur des Falken) jako Catherine
  • 1967-1968 - Stawka większa niż życie jako Inga (1967)
  • 1967 - Etude
  • 1966 - Niebo, Wygrana, przegrana, Bumerang jako Ewa, Faraon jako Kama , kapłanka fenicka
  • 1965 - Potem nastąpi cisza jako Ewa Kraczyńska
  • 1964 - Późne popołudnie jako pływaczka Jeżykówna
  • 1963 - Ich dzień powszedni jako siostra Grażyny, Yokmok jako dziewczyna
  • 1958 - Kalosze szczęścia epizod

Gościnnie

  • 1976-1987 - 07 zgłoś się jako Ewa, była urzędniczka PKO, partnerka Sucheckiego/Zofia Gambetti, wspólniczka Rolsona
źródło: wikipedia, licencja GNU FDL, autorzy