Szukaj znanych osób

Bogusław Linda

Bogusław Linda

Data urodzenia: 27 czerwca 1952 r.

Kategoria: Aktorzy Reżyserzy

Liczba wyświetleń: 5095
Ocena: liczba gł.: 6

Filmografia

Bogusław Linda
Bogusław Linda

Scenarzysta

  • 1988 - Koniec

Reżyser

  • 1988 - Koniec
  • 1990 - Seszele
  • 2000 - Sezon na leszcza
  • 2007 - Jasne błękitne okna

Wybrana filmografia

  • 1976 - Dagny jako Stanisław Sierosławski
  • 1980 - Gorączka jako Gryziak
  • 1981 - Człowiek z żelaza jako Dzidek
  • 1981 - Przypadek jako Witek Długosz
  • 1981 - Kobieta samotna jako Jacek Grochala
  • 1982 - Danton jako Saint-Just
  • 1982 - Matka Królów jako Klemens Król
  • 1986 - Magnat jako Bolko
  • 1987 - Zabij mnie glino jako Jerzy Malik
  • 1988 - Crimen jako Tomasz Błudnicki
  • 1988) - Dekalog VII jako Wojtek
  • 1989 - Porno jako Miki
  • 1990 - In Flagranti jako Faust
  • 1991 - Kroll jako porucznik Arek
  • 1992 - Psy jako Franz Maurer
  • 1993 - Magneto jako dyrektor
  • 1993 - Jańcio Wodnik jako Stygma
  • 1994 - Miasto prywatne jako Pawik
  • 1994 - Psy II: Ostatnia krew jako Franz Maurer
  • 1995 - Prowokator jako Artur Herling
  • 1995 - Tato jako Michał
  • 1996 - Słodko gorzki jako Kamiński
  • 1996 - Szamanka jako Michał
  • 1997 - Sara jako Leon
  • 1997 - Pułapka jako Szuster
  • 1997 - Szczęśliwego Nowego Jorku jako Serfer
  • 1998 - Demony wojny wg Goi jako mjr. Keller
  • 1998 - Billboard jako Śliski
  • 1998 - Złoto dezerterów jako Rudy
  • 1998 - Zabić Sekala jako Sekal
  • 1999 - Pan Tadeusz jako Ksiądz Robak\Jacek Soplica
  • 1999 - Operacja Samum jako Broński
  • 2000 - Sezon na leszcza jako Policjant
  • 2001 - Quo vadis jako Petroniusz
  • 2001 - Stacja jako Gangster
  • 2001 - Reich jako Alex
  • 2002 - Segment '76 jako Marks
  • 2002 - Haker jako Tosiek, palacz w kotłowni\Jako on sam
  • 2003 - Tak czy nie? jako Sławomir Melanowski
  • 2004 - Dziki jako Ptasior
  • 2005 - Dziki 2. Pojedynek jako Marian Ptaszyński "Ptasior"
  • 2005 - Czas surferów jako Dżoker
  • 2006 - Jasminum jako aktor Zeman
  • 2006 - Summer Love jako Szeryf
  • 2007 - Jasne błękitne okna jako Artur, mąż Beaty
  • 2007 - Expecting Love jako Waldemar Malczak
  • 2007 - Maszyna losująca
  • 2007 - I kto tu rządzi? (serial TV) jako Tomek Czajka
  • 2007 - Prawo miasta jako ojciec Jagi

Polski dubbing

  • 2006: Heroes of Might & Magic V - jako Agrael, Raelag

Aktor (gościnnie)

  • 1997-1998 - 13 posterunek jako Gwiazdor
  • 2003-2006 - Fala zbrodni jako Pietia
źródło: wikipedia, licencja GNU FDL, autorzy