Szukaj znanych osób

Casper Van Dien

Casper Van Dien

Data urodzenia: 18 grudnia 1968 r.

Kategoria: Aktorzy

Liczba wyświetleń: 1894
Ocena: brak ocen

Filmografia

filmy kinowe

  • 2007: Żołnierze kosmosu: Rabuś (Starship Troopers: Marauder) jako Johnny Rico
  • 2004: Co w trawie piszczy? (What the #$*! Do We (K)now!?) jako Romantyczny Moritz
  • 2002: Żyć szybko, umierać młodo (The Rules of Attraction) jako Patrick Bateman
  • 1999: Jeździec bez głowy (Sleepy Hollow) jako Brom Van Brunt
  • 1999: Kod Omega (The Omega Code) jako Gillen Lane
  • 1998: Tarzan i Zaginione Miasto (Tarzan and the Lost City) jako Tarzan
  • 1997: Żołnierze kosmosu (Starship Troopers) jako Johnny Rico

filmy TV

  • 2006: Weteran (The Veteran) jako Kapitan Ramsey
  • 2006: Zabójca (Slayer) jako Hawk/Łupieżca
  • 2006: Klątwa Tutenchamona (The Curse of King Tut's Tomb) jako Danny Freemont
  • 2006: Dni destrukcji (Meltdown) jako Tom
  • 2005: Polegli jedni (The Fallen Ones) jako Matt Fletcher
  • 2005: Po stronie brata (Personal Effects) jako Chris Locke
  • 2005: Stróże prawa (Officer Down) jako Oficer Philip Gammon
  • 2004: Hollywood leci (Hollywood Flies) jako Zach
  • 2004: Dracula 3000 jako Van Helsing
  • 2004: Skeleton Man jako Sierżant sztabowy Oberon
  • 2004: Przeczucie zbrodni (Premonition) jako Jack Barnes
  • 2004: Terror na pokładzie (Maiden Voyage: Ocean Hijack) jako Kyle Considine
  • 2003: Big Spender jako Eddie Burton
  • 2002: Zabójczy plik (The Vector File) jako Gerry
  • 2001: Going Back jako Kapitan Ramsey
  • 2001: Zagłada z głębin (Danger Beneath the Sea) jako komandor Miles Sheffield
  • 2001: W pogoni za przeznaczeniem (Chasing Destiny) jako Bobby Moritz
  • 2001: Skok na kasyno (Windfall) jako Ice Logan
  • 2000: Piątkowa nocna randka (A Friday Night Date) jako Jim Travis
  • 2000: Wspólnicy (Partners) jako Drifter
  • 2000: Wypiąć się (Cutaway) jako sierżant Delmira
  • 2000: Tropiciel (The Tracker) jako Connor Spears
  • 2000: Mordercza obsesja (Sanctimony) jako Tom Gerrick
  • 2000: Pyton (Python) jako Bart Parker
  • 1999: Windykatorzy (The Collectors) jako A.K.
  • 1999: Łowcy wrażeń (The Time Shifters) jako Tom Merrick
  • 1999: Bestie z morza (Shark Attack) jako Steven McKray
  • 1998: Na granicy (On the Border) jako Jake Barnes
  • 1998: Wampy (Modern Vampires) jako Dallas
  • 1998: Casper i Wendy (Casper Meets Wendy) jako bezwzględny zabójca
  • 1997: James Dean: Wyścig z przeznaczeniem (James Dean:Race with destiny) jako James Dean
  • 1997: Kacper II: Początek Straszenia (Casper: A Spirited Beginning) jako Świadek
  • 1997: Krzyk w nocy (NightScream) jako Teddie/Ray Jr. Ordwell
  • 1996: Kolonia (The Colony)
  • 1996: Orbita strachu (Lethal Orbit) jako Tom Corbett
  • 1996: Miłosne uwagi (Backroads to Vegas) jako Adam
  • 1996: Władca zwierząt 3 (Beastmaster III: The Eye of Braxus) jako Król Tal
  • 1996: Nocne oczy 4 (Night Eyes 4) jako Roy
  • 1995: Autostrada nr 1 (P.C.H.) jako Stacey
  • 1990: Przepis dla mordercy (Menu for murder) jako Strażnik

seriale TV

  • 2006-2007: Osaczona (Watch Over Me) jako Andre Forester
  • 2004: Rock Me Baby jako Michael
  • 2000-2001: Wybrańcy fortuny (Titans) jako Chandler Williams
  • 1997: Po tamtej stronie (The Outer Limits) jako Jake Miller
  • 1995: Jedwabne pończoszki (Silk Stalkings) jako Roger Barrows
  • 1995: Świat według Bundych (Married... with Children) jako Eric Waters
  • 1994: Beverly Hills 90210 jako Griffin Stone
  • 1994: Doktor Quinn (Dr. Quinn, Medicine Woman) jako Jesse
  • 1993-94: Jedno życie dla przeżycia (One Life to Live) jako Tyler 'Ty' Moody
  • 1993: Zwariowana rodzinka Webberów (The Webbers) jako Chłopak Mirandy
  • 1992: Dzień za dniem (Life goes on)
  • 1992: Student pierwszego roku sali sypialnej (Freshman Dorm) jako Zack Taylor
  • 1991: Niebezpieczna kobieta (Dangerous Women) jako Brad Morris

gry komputerowe

  • 2005: Żołnierze kosmosu (Starship Troopers) jako Generał John Rico
  • 1995: Skrzydło komandora 4: Wartość wolności (Wing Commander IV: The Price of Freedom) jako Confed Pilot #3
źródło: wikipedia, licencja GNU FDL, autorzy