Szukaj znanych osób

Cezary Pazura

Cezary Pazura

Data urodzenia: 13 czerwca 1962 r.

Kategoria: Aktorzy

Liczba wyświetleń: 5116
Ocena: liczba gł.: 7

Filmografia

  • Lejdis (2008)
  • Maszyna losująca (2007), jako maszyna
  • Drugi sztos (2007), jako Synek
  • Niania odc.26 (2006) - Tadeusz
  • Faceci do wzięcia (2006), jako Wiktor (dziennikarz sportowy i bałaganiarz)
  • Oficerowie (2006), jako Sznajder
  • Ja wam pokażę! (2006), jako Tomasz Kozłowski
  • Emilia (2005), jako Indiana Dźones
  • Złote krople (2004), jako Kanclerz
  • Nienasycenie (2003), Kocmołuchowicz, ojciec Zypcia, Putrycydes Tengier
  • Show (2003), jako Czarek
  • Czego się boją faceci, czyli seks w mniejszym mieście (2003-2005)
  • Dzień świra (2002), jako facet na ulicy
  • Kariera Nikosia Dyzmy (2002), jako Nikoś Dyzma
  • E=mc² (2002), jako Ramzes
  • Zakochani (2000), jako Szczepan Zadymek
  • 13 posterunek 2 (2000), jako posterunkowy Cezary Cezary
  • Chłopaki nie płaczą (2000), jako Fred
  • Ajlawju (1999), jako Adam Miauczyński
  • Kiler-ów 2-óch (1999), jako Jurek Kiler
  • Sztos (1997), jako Synek
  • Szczęśliwego Nowego Jorku (1997), jako Azbest
  • Sara (1997), jako Cezary
  • Kiler (1997), jako Jurek Kiler
  • 13 posterunek (1997-1998), jako posterunkowy Cezary Cezary
  • Wirus (1996)
  • Słodko gorzki (1996), jako trener
  • Engelchen (1996), jako Michael
  • Dzieci i ryby (1996)
  • Wielki tydzień (1995), jako Piotrowski
  • Tato (1995), jako Cezary
  • Nic śmiesznego (1995, reż. Marek Koterski) jako Adaś Miauczyński
  • Psy II: Ostatnia krew (1994, reż. Władysław Pasikowski)
  • Polska śmierć (1994)
  • Oczy niebieskie (1994)
  • Uprowadzenie Agaty (1993, reż. Marek Piwowski)
  • Tylko strach (1993, reż. Barbara Sass)
  • Trzy kolory. Biały (1993, reż. Krzysztof Kieślowski)
  • Pożegnanie z Marią (1993)
  • Polski crash (1993)
  • Lepiej być piękną i bogatą (1993)
  • Kraj świata (1993)
  • Dwa księżyce (1993)
  • Człowiek z... (1993, reż. Konrad Szołajski)
  • Balanga (1993)
  • Żegnaj Rockefeller (1992)
  • Zwolnieni z życia (1992)
  • Wielka wsypa (1992)
  • Psy (1992, reż. Władysław Pasikowski)
  • Pierścionek z orłem w koronie (1992, reż. Andrzej Wajda)
  • Pamiętnik znaleziony w garbie (1992, reż. Jan Kidawa-Błoński)
  • Kawalerskie życie na obczyźnie (1992)
  • Enak (1992)
  • Czarne słońca (1992)
  • Rozmowy kontrolowane (1991)
  • V.I.P. (1991, reż. Juliusz Machulski)
  • Kroll (1991, reż. Władysław Pasikowski)
  • Cynga (1991)
  • Déjà vu (1990, reż. Juliusz Machulski) - jako niemiecki cyklista
  • Pogranicze w ogniu (1988-1991)
  • Pogrzeb lwa (1986)
  • Czarne Stopy (1986, reż. Waldemar Podgórski)
źródło: wikipedia, licencja GNU FDL, autorzy