Szukaj znanych osób

Chloë Sevigny

Kategoria: Aktorki

Liczba wyświetleń: 1122
Ocena: brak ocen

Filmografia

  • Dzieciaki (Kids, 1995) jako Jennie
  • Trees Lounge (1996) jako Debbie
  • Skrawki (Gummo, 1997) jako Dot
  • Rytmy nocy (The Last Days of Disco, 1998) jako Alice Kinnon
  • Palmetto (1998) jako Odette
  • Julien Donkey-Boy (1999) jako Pearl
  • Mapa świata (A Map of the World, 1999) jako Carole Mackessy
  • Nie czas na łzy (Boys Don't Cry, 1999) jako Lana
  • American Psycho (2000) jako Jean
  • Gdyby ściany mogły mówić 2 (If These Walls Could Talk 2, 2000) jako Amy
  • Demonlover (2002) jako Elise Lipsky
  • Wyznania z Dogville (Dogville Confessions, 2003) jako ona sama
  • The Brown Bunny (2003) jako Daisy
  • Pierwsza strona (Shattered Glass, 2003) jako Caitlin
  • Dogville (2003) jako Liz Henson
  • Party Monster (2003) jako Gitsie
  • Melinda i Melinda (Melinda and Melinda, 2004) jako Laurel
  • Mrs. Harris (2005) jako Lynn Tryforos
  • Manderlay (2005) jako Philomena
  • Broken Flowers (2005) jako Asystentka Carmen
  • 3 Needles (2005) jako Clara
  • Imiennik (The Namesake, 2006)
  • Trzy na jednego (Big Love, 2006)
  • Catherine and Peter (2007) jako Caryca Katarzyna
  • Zodiak (Zodiac, 2007) jako Dziewczyna Graysmitha
źródło: wikipedia, licencja GNU FDL, autorzy