Szukaj znanych osób

Chuck Berry

Chuck Berry

Kategoria: Muzycy

Liczba wyświetleń: 2908
Ocena: liczba gł.: 1

Dyskografia

Poniższa dyskografia obejmuje tylko albumy studyjne.

  • Rock Rock Rock (1957)
  • One Dozen Berry's (1958)
  • After School Session (1958)
  • Berry Is on Top (1959)
  • Rockin' at the Hops (1960)
  • New Juke-Box Hits (1961)
  • Chuck Berry Twist (1962)
  • Chuck Berry's Greatest Hits (1964)
  • Two Great Guitars (wraz z Bo Diddley) (1964)
  • Fresh Berry's (1965)
  • From St. Louie to Frisco (1968)
  • Back Home (1970)
  • San Francisco Dues (1971)
  • The London Chuck Berry Sessions (1972)
  • St. Louie to Frisco to Memphis (1972)
  • Johnny B. Goode (1972)
  • Bio (1973)
  • Sweet Little Rock and Roller (1973)
  • Wild Berrys (1974)
  • Flashback (1974)
  • Chuck and His Friends (1974)
  • Chuck Berry (1975)
  • Rock It (1979)
  • Alive and Rockin' (1981)
  • Toronto Rock 'N' Roll Revival 1969 Vol. II (1982)
  • Toronto Rock 'N' Roll Revival 1969 Vol. III (1982)
  • "Retro Rock" - Chuck Berry - Broadcast Week (1982)
  • Reelin' and Rockin' (1982)
  • Chuck Berry (1982)
źródło: wikipedia, licencja GNU FDL, autorzy