Szukaj znanych osób

Cybill Shepherd

Cybill Shepherd

Data urodzenia: 18 lutego 1950 r.

Kategoria: Aktorki

Liczba wyświetleń: 676
Ocena: brak ocen


Cybill Lynne Shepherd (ur. 18 lutego 1950 w Memphis w stanie Tennessee w USA), amerykańska aktorka.

Filmografia

  • 1971: Ostatni seans filmowy (The Last Picture Show)
  • 1972: The Heartbreak Kid
  • 1974: Daisy Miller
  • 1975: Ostatnia miłość (At Long Last Love)
  • 1976: Taksówkarz (Taxi Driver)
  • 1976: Special Delivery
  • 1977: Srebrny interes (Silver Bears)
  • 1978-1984: Fantasy Island
  • 1979: Dama zniknęła (The Lady Vanishes)
  • 1980: Powrót (The Return)
  • 1983-1984: Masquerade
  • 1983-1984: The Yellow Rose
  • 1984: Secrets of a Married Man
  • 1985-1989: Na wariackich papierach (Moonlighting)
  • 1985: Seduced
  • 1985: Długie, gorące lato (The Long Hot Summer)
  • 1989: Wszystko jest możliwe (Chances Are)
  • 1991: Poślubieni (Married to It)
  • 1992: Była sobie zbrodnia (Once Upon a Crime...)
  • 1993: Nasz Mały Chłopiec (There Was a Little Boy)
  • 1993: Morderstwo na zlecenie (Telling Secrets)
  • 1994: Kiedy sprawiedliwość śpi (While Justice Sleeps)
  • 1994: Dziecko z ogłoszenia (Baby Brokers)
  • 1994: Ostatnie słowo (The Last Word)
  • 1995-1998: Cybill
  • 1997: Z głębi serca (Journey of the Heart)
  • 1999: Muza (The Muse)
  • 2002-2005: 8 Simple Rules... for Dating My Teenage Daughter
  • 2002: Prosto na wschód (Due East)
  • 2004: The L Word
  • 2005: Detektyw (Detective)
  • 2006: Open Window
  • 2006: Pieskie szczęście (Hard Luck)
źródło: wikipedia, licencja GNU FDL, autorzy