Szukaj znanych osób

Daniel Zawadzki

Daniel Zawadzki

Kategoria: Aktorzy

Liczba wyświetleń: 1004
Ocena: liczba gł.: 2

Daniel Zawadzki (ur. 1974) – polski aktor filmowy i teatralny. W 1999 roku ukończył Państwową Wyższą Szkołę Teatralną we Wrocławiu. Tego samego roku zadebiutował w warszawskim Teatrze Rampa, gdzie pracuje do dziś. W latach 2000-2002 był prezenterem młodzieżowego programu telewizyjnego "Rower Błażeja".

Filmografia

  • 2000: Klasa na obcasach, jako Eustachy (występ gościnny)
  • 2000: Egoiści, jako szeregowy
  • 2003: M jak miłość, jako kelner (występ gościnny)
  • 2004-2007: Klan, jako Michał Chojnicki
  • 2005: Solidarność, solidarność..., jako student Grzywaczewski

Użyczył również głosu w serialu animowanym Maska.


źródło: wikipedia, licencja GNU FDL, autorzy