Szukaj znanych osób

Dolph Lundgren

Dolph Lundgren

Data urodzenia: 03 listopada 1957 r.

Kategoria: Aktorzy Modele

Liczba wyświetleń: 3526
Ocena: liczba gł.: 1

Filmografia

  • Rocky IV (1985, Rocky IV) jako Ivan Drago
  • Zabójczy widok (1985, A View to a kill) jako Oficer KGB
  • Władcy Wszechświata (1987, Masters of the Universe) jako He-Man
  • Czerwony skorpion (1989, Red Scorpion) jako Nikolai
  • Punisher (1989, The Punisher) jako Frank Castle
  • Mroczny anioł (1990, Dark Angel) jako Jack Caine
  • Ostry poker w małym Tokio (1991, Showdown in Little Tokyo) jako Detektyw Kenner
  • Mistyfikacja (1991, Cover-Up) jako Mike Anderson
  • Uniwersalny żołnierz (1992, Universal Soldier) jako Andrew Scott
  • Drzewo Jozuego (1993, Joshua Tree) jako Santee
  • Śmiertelny pięciobój (1994, Pentathlon) jako Eric Brogar
  • Najemnicy (1994, Men of War) jako Nick Gunnar
  • Sunny Side Up (1994) jako On sam
  • Johnny Mnemonic (1995) jako uliczny kaznodzieja
  • Strzelec wyborowy (1995, Hidden Assassin) jako Michael Dane
  • Honor Zabójcy (1996, Silent Trigger) jako Strzelec
  • Rozjemca (1997, The Peacekeeper) jako Major Frank Cross
  • Saper (1998, Sweepers) jako Christian Erickson
  • Minion (1998, The Minion (aka Fallen Knight)) jako Lukas
  • Ochroniarz (1998, Blackjack) jako Jack Devlin
  • Spisek (1999, Storm Catcher) jako Jack Holloway
  • Zły generał (1999, Bridge of Dragons) jako Warchyld
  • Niebezpieczny związek (2000, Jill the Ripper) jako Murray Wilson
  • Agent Red (2000, Captured) jako Jim Solomen
  • Ostatni patrol (2000, The Last patrol) jako Nick Preston
  • Tajny projekt (2001, Hidden Agenda) jako Jason Price
  • Pod nadzorem (2003, Detention) jako Sam Decker
  • A Tale of Two Titans (2004) jako on sam
  • Guns, Genes & Fighting Machines: The Making of 'Universal Soldier' (2004) jako on sam
  • Fat Slags (2004) jako Instruktor Fitness
  • Ostateczna rozgrywka (2004, Direct Action) jako Frank Gannon
  • Obrońca (2004, The Defender) jako Lance Rockford
  • Misja w czasie (2004, Retrograde) jako John Foster
  • Mechanik: Czas zemsty (2005, The Mechanik) jako Nick Cherenko
  • The Inquiry (2006) jako Brixos
  • Diamond Dogs (2007) jako Xander Ronson
  • Misjonarz (2007, Missionary Man) jako Ryder
źródło: wikipedia, licencja GNU FDL, autorzy