Szukaj znanych osób

Dustin Hoffman

Dustin Hoffman

Data urodzenia: 08 sierpnia 1937 r.

Kategoria: Aktorzy

Liczba wyświetleń: 2062
Ocena: brak ocen

Filmografia

  • Gwiezdny powóz (The Star Wagon, 1967) jako Hanus Wicks
  • The Tiger Makes Out (1967) jako Hap
  • Absolwent (The Graduate, 1967) jako Benjamin Braddock
  • El Millón de Madigan (1968) jako Jason Fister
  • Premiere (1968) jako Arthur Greene (1968) (gościnnie)
  • Sunday Father (1969) jako Niedzielny ojciec
  • John i Mary (John and Mary, 1969) jako Johm
  • Nocny kowboj (Midnight Cowboy, 1969) jako Enrico Ratso Rizzo
  • Arthur Penn, 1922-: Themes and Variants (1970)
  • Mały Wielki Człowiek (Little Big Man, 1970) jako Jack Crabb
  • Nędzne psy (Straw Dogs, 1971) jako David Sumner
  • Kim jest Harry Kellerman i dlaczego wygaduje o mnie te okropne rzeczy? (Who Is Harry Kellerman and Why Is He Saying Those Terrible Things About Me?, 1971) jako Georgie Soloway
  • The Point (1971) jako Narrator
  • Alfredo, Alfredo (1972) jako Alfredo
  • Motylek (Papillon, 1973) jako Louis Dega
  • Lenny (1974) jako Lenny Bruce
  • Maratończyk (Marathon Man, 1976) jako Thomas Levy
  • Wszyscy ludzie prezydenta (All the President's Men, 1976) jako Carl Bernstein
  • The Hollywood Greats (1977) jako on sam (2004) (gościnnie)
  • Zwolnienie warunkowe (Straight Time, 1978) jako Max Dembo
  • Agata (Agatha, 1979) jako Wally Stanton
  • Sprawa Kramerów (Kramer vs. Kramer, 1979) jako Ted Kramer
  • Tootsie (1982) jako Michael Dorsey/Dorothy Michaels
  • Śmierć komiwojażera (Death of a Salesman, 1985) jako Willy Loman
  • Ishtar (1987) jako Chuck Clarke
  • Rain Man (1988) jako Raymond Babbitt
  • Simpsonowie (The Simpsons, 1989) jako Mr. Bergstrom (głos)
  • Rodzinny interes (Family Business, 1989) jako Vito
  • Dick Tracy (1990) jako Mumbles
  • Hook (1991) jako Kaptan James Hook
  • A Wish for Wings That Work (1991) jako Cross-Dressing Cockroach
  • Billy Bathgate (1991) jako Dutch Schultz
  • Przypadkowy bohater (Hero, 1992) jako Bernie Laplante
  • Classe américaine, La (1993) jako Peter (zdjęcia archiwalne)
  • Epidemia (Outbreak, 1995) jako Sam Daniels
  • Uśpieni (Sleepers, 1996) jako Danny Snyder
  • American Buffalo (1996) jako Teach
  • Miejski obłęd (Mad City, 1997) jako Max Brackett
  • Fakty i akty (Wag the Dog, 1997) jako Stanley Motss
  • Kula (Sphere, 1998) jako Dr Norman Goodman
  • Arytmetyka diabła (The Devil's arithmetic, 1999) jako Prezenter (niewymieniony w czołówce)
  • Joanna D'Arc (The Messenger: The Story of Joan of Arc, 1999) jako Wielki Inkwizytor
  • Być jak John Malkovich (Being John Malkovich, 1999) jako on sam
  • Shylock (1999) jako Shylock / on sam (zdjęcia archiwalne)
  • The Directors (1999) jako on sam (gościnnie)
  • Cosm (2000)
  • Sam Goldwyn i jego świat filmu (Goldwyn, 2001) jako narrator
  • Liberty's Kids: Est. 1776 (2002-2003) jako Benedict Arnold (głos)
  • Mila księżycowego światła (Moonlight Mile, 2002) jako Ben Floss
  • Ława przysięgłych (The Runaway Jury, 2003) jako Wendell Rohr
  • Przekręt doskonały (Confidence, 2003) jako Winston King
  • Sex at 24 Frames Per Second (2003) jako on sam (zdjęcia archiwalne)
  • Lemony Snicket: Seria niefortunnych zdarzeń (Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events, 2004) jako Krytyk (niewymieniony w czołówce)
  • Jak być sobą (I Heart Huckabees, 2004) jako Bernard Jaffe
  • Marzyciel (Finding Neverland, 2004) jako Charles Frohman
  • Poznaj moich rodziców (Meet the Fockers, 2004) jako Ojciec Grega
  • Lemony Snicket: Seria niefortunnych zdarzeń (Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events, 2004) jako Krytyk
  • Father Knows Less (2005)
  • Cinema mil (2005) jako Dwight Schultz/Thomas Babington Levy (zdjęcia archiwalne)
  • Hawana - miasto utracone (The Lost City, 2005) jako Meyer Lansky
  • Steve McQueen: Prawdziwy twardziel (Steve McQueen: The Essence of Cool, 2005) jako on sam (zdjęcia archiwalne)
  • Production Surveillance: Behind the Scenes of 'I Heart Huckabees' (2005) jako on sam
  • Zebra z klasą (Racing Stripes, 2005) jako Tucker (głos)
  • Car Wars (2006)
  • Pachnidło (Perfume: The Story of a Murderer, 2006) jako Giuseppe Baldini
  • Przypadek Harolda Cricka (Stranger Than Fiction, 2006) jako Profesor Jules Hilbert
  • Berkeley Connection, The (2006)
  • Holiday (The Holiday, 2006) jako on sam (niewymieniony w czołówce)
  • Pana Magorium cudowne emporium (Mr. Magorium's Wonder Emporium, 2007) jako Pan Edward Magorium
  • Kung Fu Panda (2008) jako Shifu
źródło: wikipedia, licencja GNU FDL, autorzy