Szukaj znanych osób

Ewa Borowik

Kategoria: Aktorki

Liczba wyświetleń: 657
Ocena: brak ocen

Ewa Borowik
Ewa Borowik

Ewa Borowik (ur. 28 sierpnia 1950 w Warszawie) – polska aktorka.

Absolwentka PWST w Warszawie (1973).

Filmografia

  • 2005: Magda M. jako Danusia
  • 2001: Raport jako reżyserka Ewa
  • 1995: Archiwista
  • 1988: Chichot Pana Boga jako Sandra
  • 1985: Greta
  • 1984: 5 dni z życia emeryta jako Grażyna, córka Bzowskiego/Maria, żona Bzowskiego
  • 1981: Kłamczucha jako Tosia
  • 1980: Dzień Wisły jako Katarzyna
  • 1979: Sekret Enigmy jako Irena Olańska
  • 1979: Tajemnica Enigmy jako Irena Olańska
  • 1979: ... cóżeś ty za pani ... jako Magda
  • 1977: Okrągły tydzień jako przedszkolanka Basia
  • 1976: Gdyby Adam był Polakiem jako Ewa
  • 1974: S. O. S. jako córka Kostronia


źródło: wikipedia, licencja GNU FDL, autorzy