Szukaj znanych osób

Ewa Kasprzyk

Ewa Kasprzyk

Data urodzenia: 01 stycznia 1957 r.

Kategoria: Aktorki

Liczba wyświetleń: 6528
Ocena: liczba gł.: 5

Filmografia

  • 1985 - Dziewczęta z Nowolipek jako "Kwiryna"
  • 1985 - Medium jako "siostra Maria"
  • 1985 - Rajska jabłoń jako "Kwiryna"
  • 1986 - Głód serca (film tv) jako "Maria Chojnacka"
  • 1988 - Kogel-Mogel jako "Barbara Wolańska"
  • 1989 - Galimatias czyli Kogel-Mogel II jako "Barbara Wolańska"
  • 1989 - Jemioła jako "Julia"
  • 1993 - Czterdziestolatek. Dwadzieścia lat później (serial, odc. 3) jako "właścicielka domu aukcyjnego"
  • 1993 - Kolejność uczuć jako "Ewa, kochanka Nawrota"
  • 1993 - Komedia małżeńska jako "Maria Kozłowska"
  • 1993 - Pajęczarki jako "żona Brunona"
  • 1993 - Polski crash (film tv) jako "barmanka Luśka"
  • 1993 - Śliczna dziewczyna (film tv) jako "żona"
  • 1994-1995 - Radio Romans (serial) jako "aktorka Łucja Maj"
  • 1995 - Drzewa jako "Ewa"
  • 1997 - Kochaj i rób co chcesz jako "Nowakowa, matka Agnieszki"
  • 1999 - O dwóch takich, co nic nie ukradli jako "żona burmistrza"
  • 1999 - Policjanci (serial, odc. 1 i 9) jako "żona ministra Puchacza"
  • 2000 - Bellissima jako "Elżbieta, matka Marysi"
  • 2001 - Buła i spóła (serial, odc. 16 i 20) jako "Piórkowska, nauczycielka Walda"
  • 2001 - Człowiek magnes jako "matka Artura"
  • 2001 - Licencja na zaliczanie jako "mama"
  • 2002 - Kariera Nikosia Dyzmy jako "senator Anna Walewska"
  • 2002 - To tu, to tam jako "Violetta"
  • 2003 - Warszawa jako "Gębalska"
  • 2004 - Cudownie ocalony jako "Lola Katafalk"
  • 2005 - Kochankowie z Marony jako "Eufrozyna"
  • od 1998 - Złotopolscy (serial) jako "Ilona Clark-Kowalska"
  • od 2005 - Codzienna 2 m. 3 (serial) jako "Wiktoria"
  • od 2005 - Magda M. (serial) jako "Teresa Miłowicz, matka Magdy"
  • od 2007 - Prawo miasta (serial) jako "Barbara Sarnecka-Wesołowska, matka Jagi"
źródło: wikipedia, licencja GNU FDL, autorzy