Szukaj znanych osób

Frank Sinatra

Frank Sinatra

Data urodzenia: 12 grudnia 1915 r.

Kategoria: Aktorzy Piosenkarze

Liczba wyświetleń: 8544
Ocena: liczba gł.: 3

Filmografia (wybór)

Gwiazda Franka Sinatry w Hollywood
Gwiazda Franka Sinatry w Hollywood
  • 1944 - Higher and Higher
  • 1945 - The House I Live In
  • 1945 - Podnieść kotwicę! (Anchors Aweigh)
  • 1949 - Na przepustce (On the Town)
  • 1953 - Stąd do wieczności (From Here to Eternity) - Oscar dla aktora w roli drugoplanowej
  • 1954 - Suddenly
  • 1955 - Guys and Dolls
  • 1955 - Złotoręki (The Man with the Golden Arm) - nominacja do Oscara dla aktora w roli głównej
  • 1956 - Wyższe sfery (High Society)
  • 1956 - W 80 dni dookoła świata (Around the World in Eighty Days) (gościnnie jako pianista)
  • 1957 - Kumpel Joey (Pal Joey)
  • 1958 - Długi tydzień w Parkman (Some Came Running)
  • 1960 - Ocean's Eleven
  • 1962 - Przeżyliśmy wojnę (The Manchurian Candidate)
  • 1965 - Von Ryan's Express
  • 1968 - Detektyw (The Detective)
źródło: wikipedia, licencja GNU FDL, autorzy