Szukaj znanych osób

Grażyna Szapołowska

Grażyna Szapołowska

Data urodzenia: 19 września 1953 r.

Kategoria: Aktorki

Liczba wyświetleń: 4844
Ocena: liczba gł.: 18

Wybrana filmografia

  • 1974 Telefon
  • 1977 Lalka
  • 1977 Parada oszustów
  • 1978 Zapach ziemi
  • 1978 Osiemdziesięciu huzarów (80 huszár)
  • 1981 Wielka majówka
  • 1982 Wielki Szu
  • 1982 Egymásra nézve (Inne spojrzenie)
  • 1983 Lata dwudzieste... lata trzydzieste...
  • 1983 Nadzór
  • 1984 Bez końca
  • 1984 Płatki, kwiaty, wieńce (Szirmok, virágok, koszorúk)
  • 1984 Przyspieszenie
  • 1985 Medium
  • 1985 Przez dotyk
  • 1986 Magnat
  • 1986 Biała wizytówka
  • 1987 Tabu
  • 1987 Zagon
  • 1988 Hanussen
  • 1988 Krótki film o miłości (Dekalog VI)
  • 1991 Żegnaj, cudzoziemko (Fremde Lebewohl)
  • 1992 Piękna nieznajoma
  • 1993 Plac Hiszpański (Piazza di Spagna)
  • 1997 Kroniki domowe
  • 1997 Brat naszego Boga
  • 1999 Pan Tadeusz
  • 2004 Sąsiadki
  • 2005 Ewa paliła Camele
  • 2005 Karol - człowiek, który został papieżem
  • 2006 Kochaj mnie, kochaj
  • 2006 Magda M.
  • 2006 Tylko mnie kochaj
  • 2007 Ryś
  • 2007 Jutro idziemy do kina
źródło: wikipedia, licencja GNU FDL, autorzy