Szukaj znanych osób

Holly Hunter

Holly Hunter

Data urodzenia: 20 marca 1958 r.

Kategoria: Aktorki

Liczba wyświetleń: 1095
Ocena: brak ocen

Filmografia

aktorka

  • Podpalenie (1981, The Burning) jako Sophie
  • Svengali (1983) jako Leslie
  • Niecodzienna miłość (1983, An Uncommon love) jako Karen
  • Szybka zmiana (1984, Swing Shift) jako Jeannie
  • Śmiertelnie proste (1984, Blood Simple.) jako Helene Trend
  • With Intent to Kill (1984) jako Wynn Nolen
  • Telepasja (1987, Broadcast News) jako Jane Craig
  • Arizona Junior (1987, Raising Arizona) jako Ed
  • Stara wiara (1987, Gathering of Old Men) jako Candy Marshall
  • Koniec trasy (1988, End of the Line) jako Charlotte
  • Bez wyroku (1989, Roe vs. Wade) jako Ellen Russell/Jane Doe
  • Miss fajerwerków (1989, Miss Firecracker) jako Carnelle Scott
  • Mój przyjaciel szympans (1989, Animal Behavior) jako Coral Grable
  • Na zawsze (1989, Always) jako Dorinda Durston
  • Jedna Runda (1991, Once Around) jako Renata Bella
  • Szalona w miłości (1992, Crazy in Love) jako Georgie Symonds
  • Firma (1993, The Firm) jako Tammy Hemphill
  • Fortepian (1993, The Piano) jako Ada
  • Psychopata (1995, Copycat) jako M.J. Monahan
  • Wakacje w domu (1995, Home for the Holidays) jako Claudia Larson
  • Crash: Niebezpieczne pożądanie (1996, Crash) jako Helen Remington
  • Życie mniej zwyczajne (1997, A Life Less Ordinary) jako O'Reilly
  • Pełnia życia (1998, Living Out Loud) jako Judith Nelson
  • Syn Jezusa (1999, Jesus' Son) jako Mira
  • Harlan County War (2000) jako Ruby Kincaid
  • Bracie, gdzie jesteś? (2000, O Brother, Where Art Thou?) jako Penny
  • Na pierwszy rzut oka (2000, Things You Can Tell Just by Looking At Her) jako Rebecca
  • Timecode (2000) jako Producent
  • Kobieta potrzebna od zaraz (2000, Woman Wanted) jako Emma Riley
  • When Billie Beat Bobby (2001) jako Billie Jean King
  • Mila księżycowego światła (2002, Moonlight Mile) jako Mona C
  • Skazany na wolność (2003, Levity) jako Adele Easley
  • Trzynastka (2003, Thirteen) jako Melanie
  • Czarna książeczka (2004, Little Black Book) jako Barb
  • Iniemamocni (2004, The Incredibles) jako Żona Pana Iniemamocnego, Elastyna (głos)
  • Nine Lives (2005) jako Sonia
  • Downloading Nancy (2005) jako Nancy
  • Ciało za milion (2005, The Big White) jako Margaret Barnell
  • My Boy (2007)

producentka

  • Trzynastka (2003, Thirteen)
źródło: wikipedia, licencja GNU FDL, autorzy