Szukaj znanych osób

Irena Jarocka

Kategoria: Piosenkarki

Liczba wyświetleń: 6653
Ocena: liczba gł.: 6

Dyskografia

Albumy studyjne

  • 1974 - W cieniu dobrego drzewa, reedycja 2001
  • 1976 - Gondolierzy znad wisły, reedycja 2001
  • 1977 - Wigilijne życzenie, reedycja 2001
  • 1977 - Koncert
  • 1978 - Być narzeczoną twą, reedycja 2001
  • 1981 - Irena Jarocka
  • 1987 - Irena Jarocka
  • 1992 - My french favourites
  • 2001 - Mój wielki sen
  • 2004 - Kolędy bez granic

Single

  • 1969 - Il faut y croire/Tu me reviendras
  • 1970 - Tant que la barque va/Et ce sera moi
  • 1974 - Śpiewam pod gołym niebem/Wymyśliłam Cię/Nie wrócą te lata/W cieniu dobrego drzewa
  • 1975 - Junge Liebe/Warum weint der Wind
  • 1975 - Kocha się raz/Zawsze pójdę z tobą
  • 1976 - Sag ihm, das ich ihn liebe/Auf dem Bahnsteig Nr 8
  • 1976 - Odpływają kawiarenki/Przeczucie
  • 1976 - Sto lat czekam na twój list/By coś zostało z tych dni
  • 1977 - Morgenrot/Unser Zelt aus Stroh
  • 1978 - Garść piasku/Chyba się warto o mnie bić
  • 1978 - Niech tańczą nasze serca/Mój słodki Charlie
  • 1978 - Nie wiadomo, który dzień/Wszystko dam
  • 1978 - Być narzeczoną twą/Przeoczone, zawinione
  • 1978 - Nadzieja/Był ktoś
  • 1979 - Piosenka spod welonu/Mon Harley Davidson/Plaisir d'amour/Aranjuez mon amour
  • 1980 - To za mało/Nie odchodź jeszcze
  • 1981 - Tańczy niedziela/Gimmie some lovin
  • 1981 - Mam temat na życie/Bliski sercu dzień
  • 2001 - Magia ksieżyca/Dance remix Motylem jestem, Kawiarenki, Nie wrócą te lata
  • 2002 - Na krakowską nutę

Składanki

  • 1995 - Wielkie przeboje
  • 1995 - Kolekcja vol.1
  • 1995 - Kolekcja vol.2
  • 1998 - Odpływają kawiarenki - Złota kolekcja
  • 2002 - Złote przeboje - Platynowa kolekcja
  • 2003 - Motylem jestem
  • 2006 - Moje złote przeboje - Platynowa kolekcja
  • 2006 - Piosenki o miłości - Platynowa kolekcja

16 listopada 1998 w serii płytowej Złota Kolekcja ukazała się płyta Odpływają Kawiarenki z największymi przebojami Ireny Jarockiej w której skład weszły 23 piosenki (takie jak: Gondolierzy Znad Wisły czy Wymyśliłam Cię)

W październiku 2001 roku ukazała się jej płyta Mój wielki sen. Krążek, bardzo różnorodny stylowo, zawiera zarówno ballady jak i przebojowe w nowatorskiej aranżacji twórców najmłodszego pokolenia.

źródło: wikipedia, licencja GNU FDL, autorzy