Szukaj znanych osób

Jacek Kaczmarski

Jacek Kaczmarski

Kategoria: Piosenkarze

Liczba wyświetleń: 16833
Ocena: liczba gł.: 13

Dyskografia

  • 1979 – Mury
  • 1980 – Raj
  • 1981 – Muzeum
  • 1981 – Krzyk
  • 1982 – Strącenie aniołów – płyta wydana na emigracji (Szwecja)
  • 1982 – Carmagnole – płyta wydana na emigracji (Niemcy)
  • 1983 – Chicago – Live – płyta wydana na emigracji (USA)
  • 1986 – Litania – płyta wydana na emigracji (Australia)
  • 1987 – Kosmopolak – program stworzony w Monachium
  • 1989 – Dzieci Hioba – program stworzony w Monachium
  • 1990 – Głupi Jasio – program stworzony w Monachium
  • 1990 – Live – pierwsza trasa koncertowa Jacka Kaczmarskiego po powrocie do Polski
  • 1991 – Mury w Muzeum Raju – program zawierający utwory z programów Mury, Raj i Muzeum
  • 1992 – Bankiet – nietypowy repertuarowo program Jacka Kaczmarskiego
  • 1993 – Wojna Postu z Karnawałem
  • 1994 – Sarmatia
  • 1994 – Szukamy stajenki – program złożony z kolęd i pastorałek
  • 1996 – Pochwała łotrostwa
  • 1997 – Koncert '97 – płyta koncertowa
  • 1998 – Między nami
  • 1999 – Dwie Skały
  • 2000 – Dwadzieścia (5) lat później – płyta powstała na 20-lecie Solidarności i 25-lecie twórczości Jacka Kaczmarskiego
  • 2001 – Mimochodem
  • 2003 – Źródło – kompilacja
  • 2004 – Syn marnotrawny – zestaw 22 powyższych płyt w wersji cyfrowej
  • 2006 – Świadectwo
  • 2006 – Suplement – zestaw 7 płyt z piosenkami Jacka Kaczmarskiego nie wydanymi dotychczas, oraz wierszami (Recytowanymi przez Andrzeja Seweryna).
  • 22 Marca 2007 – Arka Noego
źródło: wikipedia, licencja GNU FDL, autorzy