Szukaj znanych osób

James L. Brooks

Kategoria: Reżyserzy Przedsiębiorcy

Liczba wyświetleń: 4988
Ocena: liczba gł.: 1

Najważniejsza filmografia:

  • Spanglish (2004) (reżyser)
  • Lepiej być nie może (As Good as It Gets) (1997) (reżyser)
  • Jerry Maguire (1996) (producent)
  • Bottle Rocket (1996) (producent)
  • The Critic (1994) (producent wykonawczy)
  • The Simpsons (1989) (producent wykonawczy)
  • Say Anything... (1989) (producent)
  • Big (1988) (producent)
  • Broadcast News (1987) (reżyser)
  • The Tracey Ullman Show (1987) (producent)
  • Terms of Endearment (1983) (reżyser)
  • Taxi (1978) (producent)
  • Rhoda (1974) (producent
  • Mary Tyler Moore (1970) (producent)
  • The Andy Griffith Show (1960)
  • My Three Sons (1960)
źródło: wikipedia, licencja GNU FDL, autorzy