Szukaj znanych osób

Jan Nowicki

Jan Nowicki

Data urodzenia: 05 listopada 1939 r.

Kategoria: Aktorzy

Liczba wyświetleń: 1878
Ocena: liczba gł.: 3

Wybrana filmografia

  • Pierwszy dzień wolności (1964)
  • Popioły (1965)
  • Bariera (1966)
  • Trzynaste piętro (1966)
  • Hasło Korn (1968)
  • Pan Wołodyjowski (1969)
  • Dziura w ziemi (1970)
  • Życie rodzinne (1970)
  • Trzecia część nocy (1971)
  • Skorpion, panna i łucznik (1972)
  • Siedem czerwonych róż czyli Benek Kwiaciarz o sobie i o innych (1972)
  • Anatomia miłości (1972)
  • Sanatorium pod klepsydrą (1973)
  • Stracona noc (1973)
  • Opowieść w czerwieni (1974)
  • Godzina za godziną (1974)
  • Pozwólcie nam do woli fruwać nad ogrodami (1974)
  • Noce i dnie (1975)
  • Dyrektorzy (1975)
  • Czerwone ciernie (1976)
  • Krótka podróż (1976)
  • Tylko Beatrycze (1976)
  • Zaklęty dwór (1976)
  • Spirala (1978)
  • Zmory (1978)
  • Golem (1979)
  • Krab i Joanna (1980)
  • W biały dzień (1980)
  • Z biegiem lat, z biegiem dni (1980)
  • Spokojne lata (1981)
  • Anna (1981)
  • Noc poślubna w biały dzień (1982)
  • Wielki Szu (1982)
  • O-bi, o-ba: Koniec cywilizacji (1984)
  • Dziewczęta z Nowolipek (1985)
  • Ga, ga: Chwała bohaterom (1985)
  • Biała wizytówka (1986)
  • Magnat (1986)
  • Zygfryd (1986)
  • Schodami w górę, schodami w dół (1988)
  • Bal na dworcu w Koluszkach (1989)
  • Napoleon (1990)
  • Superwizja (1990)
  • Panny i wdowy (1991)
  • Pajęczarki (1993)
  • Kraj świata (1993)
  • Magneto (1993)
  • Opowieść o Józefie szwejku i jego najjaśniejszej epoce (1995)
  • Młode wilki (1995)
  • Wielki człowiek do małych interesów (1995)
  • Matki, żony i kochanki (1995)
  • Poznań 56 (1996)
  • Dzieci i ryby (1996)
  • Deszczowy żołnierz (1996)
  • Młode Wilki 1/2 (1997)
  • Sztos (1997)
  • Historia kina w Popielawach (1998)
  • Córy szczęścia (1999)
  • Przedwiośnie (2001)
  • Marszałek Piłsudski (2001)
  • Bałagan (2001)
  • Zostać miss (2001)
  • Listy miłosne (2001)
  • E=mc² (2002)
  • Zostać miss 2 (2003)
  • Niepochowany (2004)
  • Strefa zmierzchu (2004)
  • Tulipany (2004)
  • Nie ma takiego numeru (2005)
  • Drugi sztos (2006)
  • Fundacja (2006)
  • Magda M. (2007)
  • Egzamin z życia (2007)
źródło: wikipedia, licencja GNU FDL, autorzy