Szukaj znanych osób

Joanna Pierzak

Kategoria: Aktorki

Liczba wyświetleń: 2406
Ocena: brak ocen

Joanna Pierzak
Joanna Pierzak

Joanna Pierzak (ur. 11 maja 1974 w Bytomiu) - polska aktorka filmowa.

W roku 1997 ukończyła studia na PWST we Wrocławiu. Jest aktorką Teatru Polskiego we Wrocławiu. Znana szerzej z roli w serialu telewizyjnym Złotopolscy gdzie grała asystentkę Marka Złotopolskiego, a później posła Biernackiego.

Wybrana filmografia

  • 1996: Słodko-gorzki
  • 1997: Lata i dni
  • 1998: Historia kina w Popielawach
  • 1998: Życie jak poker
  • 1999-2000: Miasteczko
  • 2000: Nie ma zmiłuj
  • 2000: Pierwszy milion
  • 2003: Show
  • 2004: Seks w mniejszym mieście
  • 2004: Niedosyt
  • 2004: Pierwsza miłość
  • 2004: Pręgi
  • 2005: Parę osób, mały czas
  • 2005: Skaza

Życie prywatne

W czerwcu 1999 roku wyszła za mąż za aktora Pawła Orleańskiego, którego poznała na pierwszym roku studiów aktorskich. Mają jedno dziecko.

źródło: wikipedia, licencja GNU FDL, autorzy