Szukaj znanych osób

Joanna Żółkowska

Joanna Żółkowska

Data urodzenia: 06 marca 1950 r.

Kategoria: Aktorki

Liczba wyświetleń: 1086
Ocena: liczba gł.: 3

Wybrana filmografia

  • 1972: Szklana kula
  • 1976: Smuga cienia
  • 1977: Lalka, jako Marianna
  • 1981: Najdłuższa wojna nowoczesnej Europy, jako Katarzyna Frankowska
  • 1981: Wojna światów - Następne stulecie
  • 1989: Janka
  • 1991: Rozmowy kontrolowane
  • 1993: Balanga
  • 1995: Młode wilki
  • 1997-2007: Klan, jako Anna Surmacz-Koziełło
  • 2003: Zróbmy sobie wnuka, jako Gienia Koselowa
  • 2008: Rozmowy nocą, jako matka Bartka
źródło: wikipedia, licencja GNU FDL, autorzy