Szukaj znanych osób

John Goodman

John Goodman

Data urodzenia: 20 czerwca 1952 r.

Kategoria: Aktorzy

Liczba wyświetleń: 929
Ocena: brak ocen

Filmografia

  • 1978 Jailbait Babysitter
  • 1983 Dopaść Ediego ("Eddie Macon's Run")
  • 1983 The Face of Rage
  • 1983 Heart of Steel
  • 1984 C.H.U.D.
  • 1984 Kochankowie Marii ("Maria's Lovers")
  • 1984 Zemsta frajerów ("Revenge of the Nerds")
  • 1985 Słodkie marzenia ("Sweet Dreams")
  • 1986 Prawdziwe historie ("True Stories")
  • 1987 Raising Arizona
  • 1987 Wielki luz ("The Big Easy")
  • 1987 Murder Ordained
  • 1987 Włamywaczka ("Burglar")
  • 1988 To nie ci faceci ("The Wrong Guys")
  • 1988 Everybody's All-American
  • 1988-1997 Roseanne
  • 1988 Puenta ("Punchline")
  • 1989 Morze miłości ("Sea of Love")
  • 1989 Na zawsze ("Always")
  • 1989 Simpsonowie ("The Simpsons") (głos)
  • 1990 Pająki ("Arachnophobia")
  • 1990 Stella
  • 1991 Król Ralph ("King Ralph")
  • 1991 Barton Fink
  • 1992 Babe ("The Babe")
  • 1993 Born Yesterday
  • 1993 Opowieść o dinozaurach ("We're Back! A Dinosaur's Story") (głos)
  • 1993 Frosty Returns (głos)
  • 1993 Przedstawienie ("Matinee")
  • 1993 The Hudsucker Proxy
  • 1994 Flintstonowie ("The Flintstones")
  • 1994 Tramwaj zwany pożądaniem ("A Streetcar Named Desire")
  • 1995 Gruba ryba ("Kingfish: A Story of Huey P. Long")
  • 1996 Gruszki na wierzbie ("Pie in the Sky")
  • 1996 Matka Noc ("Mother Night")
  • 1997 Pożyczalscy ("The Borrowers")
  • 1998 Nie wierzcie bliźniaczkom ("The Parent Trap")
  • 1998 W sieci zła ("Fallen")
  • 1998 Big Lebowski ("The Big Lebowski")
  • 1998 Brudna robota ("Dirty Work")
  • 1988 Rudolf czerwononosy Renifer ("Rudolph the Rednosed Reindeer") (głos)
  • 1998 Blues Brothers 2000
  • 1999 Posłaniec ("The Runner")
  • 1999 Jack Bull ("The Jack Bull")
  • 1999 Ciemna strona miasta("Bringing Out the Dead")
  • 1999 Nowe wcielenie ("Now and Again")
  • 2000 Hitting the Wall
  • 2000 Wygrane marzenia ("Coyote Ugly")
  • 2000 Nowe szaty króla ("The Emperor's New Groove") (głos)
  • 2000 Bracie, gdzie jesteś? ("O Brother, where are thou?")
  • 2000 Rocky i Łoś Superktoś ("The Adventures of Rocky and Bullwinkle")
  • 2000 O czym marzą faceci ("One Night at McCool's")
  • 2000 Z księżyca spadłeś? ("What Planet Are You From?")
  • 2001 Mój pierwszy książę ("My First Mister")
  • 2001 Jak dwie krople wody: ach te chłopaki ("So Little Time")
  • 2001 Opowiadanie ("Storytelling")
  • 2001 Potwory i spółka ("Monsters, Inc.") (głos)
  • 2001 Na krawędzi ("On the Edge (II)")
  • 2002 Dirty Deeds
  • 2002 Nowy samochód Mike'a ("Mike's New Car") (głos)
  • 2003 Jeźdźcy Apokalipsy ("Masked and Anonymous")
  • 2003 Masked & Anonymous Exposed
  • 2003 Księga Dżungli 2 ("The Jungle Book 2) (głos)
  • 2004 Home of Phobia
  • 2004 Beyond the Sea
  • 2004 Wielka przygoda Clifforda ("Clifford's Really Big Movie") (głos)
  • 2004 Father of the Pride (głos)
  • 2005 Marilyn Hotchkiss' Ballroom Dancing and Charm School
  • 2007 Film o pszczołach
źródło: wikipedia, licencja GNU FDL, autorzy