Szukaj znanych osób

Julian Antonisz

Kategoria: Reżyserzy

Liczba wyświetleń: 3591
Ocena: liczba gł.: 1

Filmografia

rok tytuł nagrody
1967 Fobia
1969 W szponach seksu 1969 (Tours)
1970 Jak to się dzieje...
1970 Jak nauka wyszła z lasu 1971 (Poznań)
1971 Jak działa jamniczek 1972 (Kraków, Katowice, Mannheim)
1971 Tysiąc i jeden drobiazgów
1973 Strachy na lachy
1973 Te wspaniałe bąbelki w tych pulsujących limfocytach
1974 Kilka praktycznych sposobów na przedłużenie sobie życia
1975 Film o sztuce biurowej
1975 Bajeczka międzyplanetarna
1976 Film grozy
1977 Katastrofa
1978 Słońce – film bez kamery
1978 Ludzie więdną jak liście
1978 Dziadowski blues non-camera, czyli nogami do przodu 1980 (Zakopane)
1978 Co widzimy po zamknięciu oczu i zatkaniu sobie uszu
1979 Ostry film zaangażowany 1980 (Kraków)
1980 Pan Tadeusz. Księga I. Gospodarstwo 1980 (Ministra Kultury i Sztuki)
1980 Dokument animowany non-camera czyli reżyser Krzysztof Gradowski o sobie
1981–1986 Polska Kronika Non-camerowa, nr 1–12 1982 (Kraków), 1984 (Oberhausen), 1987 (Szefa Kinematografii)
1983 Dodatkowe wole trawienne magistra Kiziołła
1984 Oberhausen, Duisburg, Düsseldorf, Dortmund, Hannover, Hamburg, czyli non-camerowy reportaż z podróży po Republice Federalnej Niemiec
1985 Czyżby wolny rynek w organizmie biologicznym?
1986 Światło w tunelu 1986 (Oberhausen), 1987 (Szefa Kinematografii)
źródło: wikipedia, licencja GNU FDL, autorzy