Szukaj znanych osób

Julian Sands

Kategoria: Aktorzy Reżyserzy

Liczba wyświetleń: 2200
Ocena: brak ocen

Wybrana filmografia

filmy kinowe

  • 2006: La Piste jako Gary
  • 2005: Jej imię Carla (Her Name is Carla) jako Bill
  • 2004: The Visitors jako Bill
  • 2004: Romasanta jako Manuel
  • 2003: Easy Six jako Packard Schmidt
  • 2003: Medalion (The Medallion) jako Snakehead
  • 2002: Żona wyrzutka (The Scoundrel's Wife) jako Dr. Lenz
  • 2001: Hotel jako Tour Guide
  • 2000: Kochaj mnie (Love me) jako Marynarz
  • 2000: Przygody Jackie Chana (Jackie Chan Adventures) jako Valmont (głos)
  • 2000: Więzy zła (Mercy) jako Dr Dominick Broussard
  • 2000: Timecode jako Quentin
  • 2000: Vatel jako Król Ludwik XIV
  • 2000: Million Dollar Hotel (The Million Dollar Hotel) jako Terence Scopcy
  • 1999: Utracona niewinność seksualna (The Loss of Sexual Innocence) jako dorosły Nic
  • 1998: Upiór w operze (Il Fantasma dell'opera) jako Upiór
  • 1997: Ta jedna noc (One Night Stand) jako Chris
  • 1997: Dawno temu/Szmat czasu (Long Time Since) jako Michael James
  • 1996: Never Ever jako Roderick
  • 1996: Jutro musi nadejść (Tomorrow Man) jako Kent
  • 1995: Zostawić Las Vegas (Leaving Las Vegas) jako Yuri
  • 1994: Lamerica
  • 1994: Mario und der Zauberer jako profesor Fuhrmann
  • 1994: Wersja Browninga (The Browning Version) jako Tom Gilbert
  • 1994: Tajemnica guwernantki (The Turn of the Screw) jako Pan Cooper
  • 1993: Czarnoksiężnik 2 (Warlock II: The Armageddon) jako Czarownik
  • 1993: Uwięziona Helena (Boxing Helena) jako Dr Nick Cavanaugh
  • 1992: Opowieść o wampirze (Tale of a Vampire) jako Alex
  • 1992: Mężowie i kochankowie (La Villa del venerdi) jako Stefan
  • 1991: Wyspa miłości (Grand Isle) jako Alcee Arobin
  • 1991: Niedobra (Cattiva) jako Gustav
  • 1991: Improwizacja (Impromptu) jako Franz Liszt
  • 1991: Nagi lunch (Naked lunch) jako Yves Cloquet
  • 1990: Arachnofobia (Arachnophobia) jako Doctor James Atherton
  • 1990: Słońce także nocą (Il Sole anche di notte) jako Sergio Giuramondo
  • 1989: Noce w Tennessee (Tennessee Nights) jako Wolfgang Leighton
  • 1989: Czarnoksiężnik (Warlock) jako Czarownik
  • 1989: Manika, une vie plus tard jako Daniel Mahoney
  • 1988: Gdzieśkolwiek jest, jesliś jest (Wherever you are) jako Julian
  • 1988: Wibracje (Vibes) jako Doctor Harrison Steele
  • 1987: Sjesta (Siesta) jako Kit
  • 1986: Gotyk (Gothic) jako Shelley
  • 1985: Doktor i diabły (The Doctor and the Devils) jako Dr. Murray
  • 1985: Pokój z widokiem (A Room with a View) jako George Emerson
  • 1985: O zmierzchu (After Darkness) jako Laurence Hunningford
  • 1984: Pola śmierci (The Killing Fields) jako Jon Swain
  • 1984: Jankes na Oksfordzie (Oxford Blues) jako Colin
  • 1982: Parada szeregowców (Privates on Parade) jako marynarz

filmy TV

  • 2005: Kenneth Tynan: In Praise of Hardcore jako Sir Laurence Olivier
  • 2004: Pierścień Nibelungów (Ring of the Nibelungs) jako Hagen
  • 2002: Napoleon (Napoléon) jako Klemens Metternich
  • 2002: Czerwona Róża (Rose Red) jako Nick Hardaway
  • 1996: Schyłek lata (End of Summer) jako Basil
  • 1995: Wielka ucieczka małego słonia (The Great Elephant Escape) jako Clive Potter
  • 1994: Witch Hunt jako Finn Macha
  • 1992: Szalona w miłości (Crazy in Love) jako Mark Constable
  • 1989: Murder by Moonlight jako major Stepan Gregorivitj Kirilenko
  • 1987: Basements jako Pan Sands
  • 1986: Harem jako Forest
  • 1985: Romans w Orient Expressie 125 (Romance on the Orient Express) jako Sandy
  • 1984: Słońce też wschodzi (The Sun Also Rises) jako Gerald
  • 1984: Poślubiony człowiek (A Married Man) jako Guy Lough

seriale TV

  • 2006: 24 godziny (24) jako Vladimir Bierko
  • 2005: Gwiezdne Wrota (Stargate SG-1) jako Doci
  • 2005: Prawo i bezprawie (Law & Order: Special Victims Unit) jako Barclay Pallister
  • 2004: The L Word jako Nick Barashkov
  • 1996: Szpital Dobrej Nadziei (Chicago Hope) jako Bradford Whittle
  • 1984: Skrzynka przyjemności (The Box of Delights) jako grecki żołnierz
  • 1982: Gra na dzisiaj (Play for Today) jako Bridegroom
źródło: wikipedia, licencja GNU FDL, autorzy