Szukaj znanych osób

Katarzyna Anna Smutniak

Kategoria: Aktorki Modelki

Liczba wyświetleń: 1331
Ocena: brak ocen

Katarzyna Anna Smutniak (ur. 13 sierpnia 1979 w Pile) - polska aktorka, modelka, szerzej znana jako Kasia Smutniak.
Pracę modelki rozpoczęła w wieku piętnastu lat. Obecnie (2004) gra w reklamach telewizyjnych włoskiego operatora sieci komórkowej Telecom Italia Mobile (TIM).

Kasia związana jest z włoskim aktorem telewizyjnym, Pietro Taricone, którego poznała na planie filmu Radio West. W 2004 roku urodziła się ich córka, Sophie.

Modelka posługuje się czterema językami: polskim, włoskim, angielskim i rosyjskim.

Filmografia

  • "Rino Gaetano - Ma il cielo é sempre piu' blu" (2007), reż Marco Turco
  • "Questa è la mia terra" (2006)reż Raffaele Mertes, w roli Giulia Corradi
  • "Tredici a tavola" (2004), reż Enrico Oldoini, w roli Anny
  • "Al momento giusto" (2000), reż Gaia Gorrini, Giorgio Panariello, w roli Sereny

... aka "At the Right Moment" (2000) (tytuł międzynarodowy)

  • "Haker" (2002), reż. Janusz Zaorski, w roli Laury.
  • "Radio West" (2003), reż. Alessandro Valori, w roli Iliany

... aka "Radio West" - fm 97 (2003) (tytuł włoski)

źródło: wikipedia, licencja GNU FDL, autorzy