Szukaj znanych osób

Katarzyna Figura

Katarzyna Figura

Data urodzenia: 22 marca 1962 r.

Kategoria: Aktorki

Liczba wyświetleń: 9048
Ocena: liczba gł.: 22

Filmografia

  • 2006 – Summer Love jako "kobieta szeryfa"
  • 2006 – Wszyscy jesteśmy Chrystusami jako "urzędniczka USC"
  • od 2006 – Pogoda na piątek (serial) jako "Anna Lewicka, matka Bartka i Michała"
  • od 2005 – Wiedźmy (serial) jako "Mariola"
  • 2005 – Niania (serial, odc. 18) jako "Joanna Skalska, siostra Maksymiliana"
  • 2004 – Stacyjka (serial) jako "Anda Szulc, żona burmistrza"
  • 2003 – Żurek jako "Halina Iwanek"
  • 2003 – Ubu król jako "Ubica"
  • 2003 – Karolcia jako "Leśniewska"
  • 2002 – Pianista jako "sąsiadka"
  • 2002 – Zemsta jako "Podstolina"
  • 2002 – Kariera Nikosia Dyzmy jako "pielęgniarka"
  • 2001 – Stacja jako "żona Wolańskiego"
  • 2001 – Na dobre i na złe (serial, odc.76) jako "Aneta, narzeczona Leona"
  • 2001-2002 – Lokatorzy (serial, odc.63, 65, 67, 68, 70, 72 i 86) jako "Kalina"
  • 2000 – Zakochani jako "Edyta Bobicka"
  • 1999 – Świat według Kiepskich (serial, odc.21) jako "Królewna"
  • 1999 – Policjanci (serial, odc.6) jako "Kamila"
  • 1999 – Kiler-ów 2-óch jako "Rysia Siarzewska"
  • 1999 – Badziewiakowie (serial, odc.9) jako "wychowawczyni"
  • 1999 – Ajlawju jako "Gosia, miłość Adasia Miauczyńskiego"
  • 1998 – Złotopolscy (serial, odc.20) jako "sołtysowa Kryśka Michalakowa"
  • 1998 – Złoto dezerterów jako "Basia Gołąbek, konkubina Kani"
  • 1997 – Szczęśliwego Nowego Jorku jako "Teresa "Teriza"
  • 1997 – Słoneczny zegar jako "Matylda"
  • 1997 – Prostytutki jako "Grazia"
  • 1997 – Kiler jako "Rysia Siarzewska"
  • 1997 – Historie miłosne jako "Kryśka Filipowa"
  • 1996 – Niemcy jako "Marika, kochanka Williego"
  • 1996 – Autoportret z kochanką jako "Diana"
  • 1995 – Wrzeciono czasu jako "Matylda"
  • 1994 – Prêt-à-porter jako "asystentka Sissy"
  • 1992 – Gracz jako "Kasia Figura"
  • 1991 – Panny i wdowy jako "Karolina, córka Eweliny"
  • 1991 – Obywatel świata jako "Kaśka, dziewczyna Janka"
  • 1990 – Świnka jako "Dolores Mendoza, przyjaciółka Lucy"
  • 1990 – Mleczna droga jako "Śmierć"
  • 1989 – Rififi po sześćdziesiątce (film tv) jako "Eliza"
  • 1989 – Porno jako "Superblondyna"
  • 1989 – Estacion Central jako "Elena"
  • 1988 – Nebojsa jako "Elena"
  • 1988 – W klatce jako "Marta"
  • 1987 – Szornyek Evadja jako "Anabella"
  • 1987 – Pociąg do Hollywood jako "Mariola Wafelek"
  • 1987 – Kingsajz jako "Ala"
  • 1987 – Komediantka (serial) jako "aktorka Mimi Zarzecka"
  • 1986 – Komediantka jako "aktorka Mimi Zarzecka"
  • 1986 – Pierścień i róża jako "Rózia"
  • 1985 – Rośliny trujące (film tv) "Goga Saganka"
  • 1985 – Osobisty pamiętnik grzesznika przez niego samego spisany jako "Cyntia"
  • 1985 – Ga, ga. Chwała bohaterom jako "Once"
  • 1984 – Bez końca jako "asystentka hipnotyzera"
  • 1983 – Przeznaczenie jako "Laura"
  • 1979 – Mysz (film tv) jako "uczennica"
źródło: wikipedia, licencja GNU FDL, autorzy