Szukaj znanych osób

Kazimierz Wysota

Kategoria: Aktorzy

Liczba wyświetleń: 2340
Ocena: liczba gł.: 1

Filmografia

  • 2007: Barwy szczęścia jako Bogdan Zwoleński
  • 2007: Ryś jako Omlet
  • 2004: Kryminalni (odc. 10 "Sponsor") jako sąsiad Pawełczyka
  • 2002-2007: Samo Życie jako Marian, taksówkarz zaprzyjaźniony z redakcją gazety "Samo Życie"
  • 2001: Tryumf Pana Kleksa
  • 2000: Dom (odc. 24 "Droga na skróty") jako "monter" zakładający podsłuch w mieszkaniu Pocięgły
  • 2000: 13 posterunek 2 (odc. 32) jako prokurator
  • 1998: Ekstradycja 3 (odc. 5) jako Radosław Melski, wiceminister finansów
  • 1997-2007: Klan jako dostawca ze sklepu meblowego "Cezar"
  • 1995: Pestka
  • 1995: Młode wilki jako celnik
  • 1993: Pora na czarownice (nie występuje w napisach)
  • 1993: Puste krzesło, czyli nie wierzę w św. Mikołaja (odc. 5)
  • 1993: w Czterdziestolatek. 20 lat później (odc. 14 Nic się nie zdarzy, czyli jak odmienić życie) jako policjant dyżurny
  • 1992: La petite Apocalypce (nie występuje w napisach)
  • 1992: Kuchnia polska (serial tv) jako milicjant pałujący Jacka
  • 1992: Szczęśliwego nowego roku jako milicjant
  • 1991: Bonne chance frenchie jako sierżant MP (nie występuje w czołówce)
  • 1990: Zabić na końcu jako amant
  • 1990: W środku Europy jako brat Bożeny
  • 1990: Le 18 brumaire w Napoleon jako generał francuski (nie występuje w czołówce)
  • 1990: Jan Kiliński
  • 1990: Dom na głowie (odc. 3 - "Wizyta starego Ramola") jako Tomasz
  • 1989: Żelazną ręką jako ksiądz (nie występuje w czołówce)
  • 1989: Virtuti jako porucznik Jerzy Brejer
  • 1988-1990 : W labiryncie jako doktor Witold Zych, przyjaciel Duraja, lekarz prowadzący Franciszka Hanisza
  • 1988: Mistrz i Małgorzata (odc. 2 "Mistrz") jako śpiewający urzędnik
  • 1988: Crimen (odc. 1, 2, 5, 6) jako Kaźko Rosiński, brat Stacha
  • 1988: Akwen Eldorado jako Trynio (nie występuje w czołówce)
  • 1987: Wielki wóz jako porucznik Stanisław Szymański
  • 1987: Rajski ptak jako niepełnosprawny (nie występuje w napisach)
  • 1986: Zmiennicy (odc. 6 "Prasa szczególnej troski") jako podrywacz w taksówce
  • 1986: Tulipan (odc. 6) jako Olek, realizator wywiadu z "Tulipanem"
  • 1985: Przyłbice i kaptury (odc. 8 "A wężowi biada" i odc. 9 "Jutro bitwa") jako książę Siemaszko
  • 1985: Och, Karol jako kolega Karola (nie występuje w czołówce)
  • 1985: Mokry szmal jako kolega Antka
  • 1985: Kukuła w ciemnym lesie jako żołnierz brytyjski (nie występuje w napisach)
  • 1984: Trapez (odc. 1 "Henryk")
  • 1984: Remis jako Bień
  • 1983: Szkatułka z Hongkongu jako krupier (nie występuje w czołówce)
  • 1983: Synteza jako widz (nie występuje w czołówce)
  • 1983: Stan wewnętrzny jako Krzyś, młody członek jachtklubu
  • 1982: Wilczyca jako huzar
  • 1982: Przeklęta ziemia jako pielęgniarz (nie występuje w czołówce)
  • 1981: Wielki bieg jako zawodnik (nie występuje w napisach)
  • 1981: Rdza jako Michał, syn Bryły
  • 1981: Był jazz jako Mikołaj
  • 1979: Do krwi ostatniej (serial tv) jako oficer radziecki pod Lenino
źródło: wikipedia, licencja GNU FDL, autorzy