Szukaj znanych osób

Kevin Bacon

Kevin Bacon

Data urodzenia: 08 lipca 1958 r.

Kategoria: Aktorzy

Liczba wyświetleń: 1063
Ocena: brak ocen

Filmografia

Reżyser

  • 2005: Podkomisarz Brenda Johnson
  • 2005: Loverboy
  • 1996: Losing Chase

Aktor

  • 2006: The Air I Breathe
  • 2005: Salon piękności (Beauty Shop) jako Jorge
  • 2005: Loverboy
  • 2005: The Magic 7 jako on sam
  • 2005: Gdzie leży prawda (Where the Truth Lies) jako Lanny Morris
  • 2004: Jaskinie serca (Cavedweller) jako Randall Byrd
  • 2004: Film Trix 2004 jako on sam
  • 2004: Natural Disasters: Forces of Nature jako Narrator
  • 2004: The Woodsman jako Walter
  • 2003: Rzeka tajemnic (Mystic River) jako Sean Devine
  • 2003: Tatuaż (In The Cut) jako John Graham
  • 2003: Imagine New York jako on sam
  • 2003: Where Are They Now?: A Delta Alumni Update jako Wielebny Chip Diller (głos)
  • 2002: 24 godziny (Trapped) jako Joe Hickey
  • 2001: Nowokaina (Novocaine) jako Lance Phelps
  • 2000: We married Margo jako w roli siebie samego
  • 2000: Człowiek widmo (Hollow Man) jako Sebastian Caine
  • 2000: Mój przyjaciel, Skip (My Dog Skip) jako Jack Morris
  • 1999: The Directors jako on sam
  • 1999: AFI's 100 Years... 100 Stars jako on sam
  • 1999: Opętanie (Stir of Echoes) jako Tom
  • 1998: Elizabeth Jane jako Sean Murray
  • 1998: Dzikie żądze (Wild Things) jako Ray Duquette
  • 1998: Na przekór całemu światu (Digging To China) jako Ricky Schroth
  • 1997: Jak kłamać w Ameryce (Telling Lies In America) jako Billy Magic
  • 1997: Happy Birthday Elizabeth: A Celebration of Life jako on sam
  • 1997: Idąc na całość (Destination Anywhere) jako Mike
  • 1997: Mąż idealny (Picture Perfect) jako Sam Mayfair
  • 1996: Uśpieni (Sleepers) jako Sean Nokes
  • 1996: Lost Moon: The Triumph of Apollo 13 jako on sam
  • 1995: Apollo 13 jako Jack Swigert
  • 1995: Balto jako Balto
  • 1995: Morderstwo pierwszego stopnia (Murder in the First) jako Henri Young
  • 1994: Król kosza (The Air Up There) jako Jimmy Dolan
  • 1994: Dzika rzeka (The River Wild) jako Wade
  • 1992: Ludzie honoru (A Few Good Men) jako Kpt. Jack Ross
  • 1991: JFK jako Willie O'Keefe
  • 1991: Jego zdaniem, jej zdaniem (He Said, She Said) jako Dan Hanson
  • 1991: Przyjaciele w Queens (Queens Logic) jako Dennis
  • 1991: Piraci seksu (Pyrates) jako Ari
  • 1990: Wstrząsy (Tremors) jako Valentine McKee
  • 1990: Linia życia (Flatliners) jako David Labraccio
  • 1989: Kawał kina (The Big Picture) jako Nick Chapman
  • 1989: Prawo i sprawiedliwość (Criminal Law) jako Martin Thiel
  • 1988: Lemon Sky jako Alan
  • 1988: Koniec trasy (End of the Line) jako Everett
  • 1988: Ona będzie miała dziecko (She's Having a Baby) jako Jefferson Jake Edward Briggs
  • 1987: Lato białej wody (White Water Summer) jako Vic
  • 1987: Samoloty, pociągi i samochody (Planes, Trains & Automobiles) jako Taksówkarz
  • 1986: Quicksilver jako Jack Casey
  • 1984: Footloose jako Ren MacCormack
  • 1983: Morderczy demon (The Demon Murder Case)
  • 1983: Enormous Changes at the Last Minute jako Dennis
  • 1982: Forty Deuce jako Rickey
  • 1982: Diner jako Timothy Fenwick, Jr.
  • 1981: Tylko gdy się śmieję (Only When I Laugh) jako Don
  • 1980: Hero At Large jako Nastolatek
  • 1980: Piątek, trzynastego (Friday the 13th) jako Jack Burrell
  • 1979: Zacznijmy od nowa (Starting Over) jako Mąż
  • 1978: The Gift of Love
  • 1978: Menażeria (Animal House) jako Chip Diller

Producent

  • 2006: The 1 Second Film
  • 2005: Loverboy
  • 1998: Dzikie żądze (Wild Things)

Występy gościnne

  • 2000: God, the Devil and Bob jako Kevin Bacon (głos)
  • 1999: The Directors jako on sam
  • 1998-2006: Para nie do pary (Will & Grace) jako On sam(2002)
  • 1998: Comme au cinéma jako on sam
  • 1993-2004: Frasier jako Vic (głos)
  • 1992-1999: Szaleję za tobą (Mad About You) jako on sam
  • 1987: Biography jako Narrator

Zdjęcia archiwalne

  • 2004: Retrosexual: The 80's
  • 1999: Saturday Night Live: 25th Anniversary jako Vanilla Ice

Producent wykonawczy

  • 1998: Dzikie żądze (Wild Things)

Występy nie wymienione w czołówce

  • 2002: Na żywo z Bagdadu (Live From Baghdad) jako on sam
źródło: wikipedia, licencja GNU FDL, autorzy