Szukaj znanych osób

Kim Basinger

Kim Basinger

Data urodzenia: 08 grudnia 1953 r.

Kategoria: Aktorki Modelki

Liczba wyświetleń: 5636
Ocena: liczba gł.: 2

Filmografia

aktorka

  • Katie (1978) jako Portrait of a Centerfold (TV)
  • The Ghost of Flight 401 (1978) jako Prissy Frasier
  • Katie: Portrait of a Centerfold (1978) jako Katie McEvera
  • Stąd do wieczności (1980, From Here to Eternity) jako Lorene Rogers
  • Killjoy (1981) jako Laury Medford
  • Kraj dla twardzieli (1981, Hard Country) jako Jodie
  • Goraczka złota (1982, Mother Lode) jako Andrea Spalding
  • Nigdy nie mów nigdy (1983, Never Say Never Again) jako Domino Petachi
  • Mężczyzna, który kochał kobiety (1983, The Man Who Loved Women) jako Louise
  • Urodzony sportowiec (1984, The Natural) jako Memo Paris
  • Chora miłość (1985, Fool for Love) jako May
  • 9 1/2 tygodnia (1986, Nine 1/2 Weeks) jako Elizabeth
  • Bez litości (1986, No Mercy) jako Michel Duvall
  • Nadine (1987) jako Nadine Hightower
  • Randka w ciemno (1987, Blind Date) jako Nadia Gates
  • Moja macocha jest kosmitką (1988, My Stepmother Is an Alien) jako Celeste Martin
  • Batman (1989) jako Vicki Vale
  • Zawód pan młody (1991, The Marrying man) jako Vicki Anderson
  • Wspaniały świat (1992, Cool World) jako Holli Would
  • Diagnoza zbrodni (1992, Final Analysis) jako Heather Evans
  • Niesamowita McCoy (1993, The Real McCoy) jako Karen McCoy
  • Świat Wayne'a 2 (1993, Wayne's World 2) jako Honey Horne
  • Pret-a-Porter (1994, Prêt-à-Porter) jako Kitty Potter
  • Wiek kina (1994, A Century of Cinema) jako ona sama
  • Ucieczka gangstera (1994, The Getaway) jako Carol McCoy
  • Tajemnice Los Angeles (1997, L.A. Confidential) jako Lynn Bracken
  • Sean Connery Close Up (1997) jako ona sama
  • Sean Connery, an Intimate Portrait (1997) jako ona sama
  • Marzyłam o Afryce (2000, I Dreamed of Africa) jako Kuki Gallman
  • Próba sił (2000, Bless the Child) jako Maggie O'Connor
  • Ludzie, których znam (2002, People I Know) jako Victoria Gray
  • 8 Mila (2002, 8 Mile) jako Stephanie Smith
  • Rita (2003) jako narrator- Głos
  • Dialing Up 'Cellular' (2004) jako ona sama
  • Komórka (2004, Cellular) jako Jessica Martin
  • Drzwi w podłodze (2004, The Door in the Floor) jako Marion Cole
  • Zabójcza blondynka (2004, Elvis Has Left the Building) jako Harmony Jones
  • Even Money (2006) jako Carol Carver
  • Strażnik (2006, The Sentinel) jako Pierwsza dama Sarah Ballentine

aktorka (gościnnie)

  • McMillan i jego żona (1971-1976, McMillan and Wife) jako Janet Carney (1977)
  • The Six Million Dollar Man (1974-1978) jako Loraine Stenger (1977)
  • Aniołki Charliego (1976, Charlie's Angels) jako Linda Oliver
  • Gemini Man (1976) jako Sheila
  • Vega$ (1978-1981) jako Allison Jorden
  • Simpsonowie (1989, The Simpsons) jako Ona sama (głos)
  • America Undercover (1993) jako ona sama
  • Rank (2001-2004) jako ona sama
źródło: wikipedia, licencja GNU FDL, autorzy