Szukaj znanych osób

Lesley-Anne Down

Kategoria: Aktorki Modelki

Liczba wyświetleń: 3217
Ocena: liczba gł.: 1

Filmografia

filmy kinowe

  • 2006: Najemnik (Mercenary for Justice) jako Newscaster
  • 2006: Siedem dni Grace (Seven Days of Grace) jako Lillian
  • 2005: Prowokacja (Today You Die) jako Dyrektor banku
  • 2002: Trzynaste dziecko (13th Child) jako Murphy
  • 2001: Duch z Meeksville (The Meeksville Ghost) jako Emily Meeks
  • 2000: Gwardia Królewska (The King's Guard) jako królowa Beatrice
  • 1997: Spotkanie Wally'ego Sparksa (Meet Wally Sparks) jako pielęgniarka Hooker
  • 1996: Klub tajnych agentów (The Secret Agent Club) jako Eve
  • 1994: Życzenie śmierci 5 (Death Wish V: The Face of Death) jako Olivia Regent
  • 1994: Niewierni (In the Heat of Passion II: Unfaithful) jako Jean Bradshaw
  • 1994: Munchie kontratakuje (Munchie Strikes Back) jako Linda McClelland
  • 1993: Nocna pułapka (Night Trap) jako Christine Turner
  • 1992: Poza kontrolą (Out of Control) jako Elaine Patterson
  • 1986: Koczownicy (Nomads) jako Flax
  • 1981: Sfinks (Sphinx) jako Erica Baron
  • 1980: Gruby szlif (Rough Cut) jako Gillian Bromley
  • 1979: Hanover Street jako Margaret Sellinger
  • 1979: Wielki napad na pociąg (The First Great Train Robbery) jako Miriram
  • 1978: Betsy (The Betsy) jako Lady Bobby Ayres
  • 1977: Mała nocna muzyka (A Little Night Music) jako Anne Egerman
  • 1976: Różowa Pantera kontratakuje (The Pink Panther Strikes Again) jako Olga
  • 1975: Brannigan jako Laura
  • 1973: Nicpoń (Scalawag) jako Lucy-Ann
  • 1973: From Beyond the Grave jako Rosemary Seaton
  • 1972: Papież Joanna (Pope Joan) jako Cecilia
  • 1971: Hrabina Dracula (Countess Dracula) jako Ilona
  • 1971: Diabelski ogród (Assault) jako Tessa Hurst
  • 1970: Sin un adiós
  • 1969: Szkoła dla nie odebranych dziewcząt (School for Unclaimed Girls) jako Diana
  • 1969: All the Right Noises jako Laura

filmy TV

  • 2001: Żona doskonała (The Perfect Wife) jako Helen Coburn
  • 2001: Jesteś tylko moja (You Belong to Me) jako Dr Susan Chandler
  • 1998: Młode serca nieograniczone (Young Hearts Unlimited) jako Barbara Young
  • 1996: Władca zwierząt 3 (Beastmaster: The Eye of Braxus) jako Morgana
  • 1994: Północ - Południe III (Heaven & Hell: North & South, Book III) jako Madeline Main
  • 1995: Rodem z Policji (Family of Cops) jako Anna Novacek
  • 1992: 1775 jako Annabelle Proctor
  • 1989: Night Walk jako Geneva
  • 1988: Indiscreet jako Anne Kingston
  • 1988: Ladykillers jako Morganna Ross
  • 1985: Łuk triumfalny (Arch of Triumph) jako Joan Madou
  • 1982: Morderstwo to łatwe (Murder Is Easy) jako Bridget Conway
  • 1982: Dzwonnik z Notre Dame (The Hunchback of Notre Dame) jako Esmeralda
  • 1978: Jedyna i niepowtarzalna Phyllis Dixey (The One and Only Phyllis Dixey) jako Phyllis Dixey
  • 2003- Moda na sukces (The Bold and the Beautiful) Jako Jacqueline Payne Marone

seriale TV

  • 2003-:Moda na sukces (The Bold and the Beautiful) jako Jacqueline 'Jackie' Payne Marone
  • 2001: Dni naszego życia (Days of Our Lives) jako Lady Sheraton
  • 1997-99: Sunset Beach jako Olivia Richards
  • 1996: Diagnoza morderstwo (Diagnosis Murder) jako Catherine Windsor
  • 1994: Pomoc domowa (The Nanny) jako Chloe Simpson
  • 1990: Dallas jako Stephanie Rogers
  • 1989: Żabka (CBS Schoolbreak Special) jako Spikerka
  • 1989: CBS Summer Playhouse jako Cassandra
  • 1986: Północ - Południe II (North and South, Book II) jako Madeline LaMotte Main
  • 1986: Dynastia (Dynasty) jako pielęgniarka Ellena Corey
  • 1985: Północ - Południe (North and South) jako Madelaine laMotte
  • 1984: Ostatnie dni Pompeii (The Last Days of Pompeii) jako Chloe
  • 1981: BBC2 Playhouse jako Unity Mitford
  • 1977: Supernatural jako Felizitas
  • 1977: Play of the Month jako Ellie Dunn
  • 1976: When the Boat Comes In jako Jane Cromer
  • 1973-75: Schodami w górę, schodami w dół (Upstairs, Downstairs) jako Georgina Worsley
  • 1975: The Sweeney jako Caroline Selhurst
  • 1974: Bedtime Stories jako Monica
  • 1971: Publiczne oko (Public Eye) jako Anne Biddersloe
  • 1971: Out of the Unknown jako Diana Carver
  • 1971: Six Dates with Barker jako Cheeky
źródło: wikipedia, licencja GNU FDL, autorzy