Szukaj znanych osób

Maciej Maleńczuk

Maciej Maleńczuk

Data urodzenia: 14 sierpnia 1961 r.

Kategoria: Piosenkarze

Liczba wyświetleń: 4537
Ocena: liczba gł.: 1

Dyskografia

Albumy

  • Historia Obyczaju (1989)
  • Pod Papugami (1989)
  • Piosenki z ulicy (1991)
  • Pan Maleńczuk (1998)
  • Ande La More (2002)
  • Proste historie (2005)
  • Cantigas de Santa Maria (2006), (złota płyta - 15 tysiące)
  • Złota Kolekcja. Pan Maleńczuk (2006)

z zespołem Püdelsi

  • Bela Pupa (1988)
  • Viribus Unitis (1996)
  • Narodziny Zbigniewa (Püdelsi grają Düpą) (1997)
  • Psychopop (1999)
  • Wolność słowa (2003), złota płyta - 35 tysiące
  • Jasna Strona - Legendarni Pudelsi 1986-2004 (2004)

Single

  • Kos i Mos (2002)
  • Miłość (2002)
  • Święto Kobiet (2005)
  • Edek Leszczyk (2005)

Wspólnie z innymi artystami

  • Vera Bila & Kale - Rovana
    • wspólne wykonanie utworu "Świat zza krat"
  • Nick Cave i przyjaciele - W moich ramionach
    • w duecie z Anną Marią Jopek w utworach Henry Lee i Tam, gdzie rosną dzikie róże
  • Koledzy – wspólnie z Wojciechem Waglewskim, (platynowa płyta – 30 tysięcy)
  • Yugopolis, (złota płyta - 15 tysiące)
  • Voo Voo – Flota zjednoczonych sił (Najlepsi Śpiewają Voo Voo)
    • 07. "Co robia moje nogi" (M. Maleńczuk)
    • 12. "Wizyta II" (M. Maleńczuk)
źródło: wikipedia, licencja GNU FDL, autorzy