Szukaj znanych osób

Magdalena Mielcarz

Kategoria: Aktorki Modelki

Liczba wyświetleń: 1813
Ocena: liczba gł.: 1

Magdalena Mielcarz (ur. 3 marca 1978 roku w Warszawie) - polska aktorka i modelka.

Jako pierwsza Polka reprezentuje firmę kosmetykową L'Oréal na rynku światowym. W filmie Quo Vadis Jerzego Kawalerowicza zagrała pierwszą dużą rolę.

Filmografia

  • 2007: Fałszerze - powrót Sfory jako Ola
  • 2005: Solidarity jako Dorota
  • 2004: Cena pożądania jako Ewa
  • 2003: Fanfan Tulipan jako Henriette de France
  • 2002: Quo vadis jako Ligia Kallina
  • 1989: Paziowie jako królewna Jadwisia

Linki zewnętrzne


źródło: wikipedia, licencja GNU FDL, autorzy