Szukaj znanych osób

Małgorzata Gebel

Kategoria: Aktorki

Liczba wyświetleń: 895
Ocena: liczba gł.: 1

Małgorzata Gebel (ur. 30 kwietnia 1955 w Katowicach) - polska aktorka, obecnie grająca w amerykańskich filmach i serialach. W 1980 roku ukończyła PWST w Warszawie.

Filmografia

  • 2002: Einmal Star in Hollywood jako ona sama
  • 1995: Transatlantis jako Solveig
  • 1994: Ostry dyżur (ER) jako Dr Bogdanilivestsky 'Bob' Romansky
  • 1993: Lista Schindlera (Schindler's List) jako Victoria Klonowska
  • 1991: Mörderische Entscheidung jako Maria
  • 1990: Sense of Guilt, A jako Inge Murray
  • 1989: Follow Me
  • 1988: Kraj ojców, kraj synów (Land der Väter, Land der Söhne)
  • 1988: Mikroskop, Das jako Tina
  • 1988: Proces w Berlinie (Judgment in Berlin)
  • 1986: Róża Luksemburg (Rosa Luxemburg)
  • 1986-1994: Lovejoy jako Aneska (1992)
  • 1980: Przed maturą (TV) jako Marta


źródło: wikipedia, licencja GNU FDL, autorzy