Szukaj znanych osób

Marcel Wiercichowski

Marcel Wiercichowski

Kategoria: Aktorzy

Liczba wyświetleń: 715
Ocena: liczba gł.: 2

Marcel Wiercichowski
Marcel Wiercichowski

Marcel Wiercichowski (ur. 12 lipca 1974 w Krakowie), polski aktor.

W 1999 roku ukończył PWSFTviT w Łodzi. Występował teatrach: im. Stefana Jaracza w Łodzi, Ochoty w Warszawie, Polskim w Poznaniu, Operze na Zamku w Szczecinie, Bałtyckim Teatrze Dramatycznym im. Juliusza Słowackiego w Koszalinie, Muzycznym w Lublinie i Nowym w Słupsku. Od 2005 roku jest aktorem Teatru Bagatela w Krakowie.

Wybrana filmografia

  • 1984: Rozalka olaboga - Tomek
  • 2000: Strefa ciszy - sprzedawca
  • 2001: Przeprowadzki - żołnierz
  • 2002-2007: Samo życie - Jacek Starczewski
  • 2003-2005: Czego się boją faceci, czyli seks w mniejszym mieście - Borys Wasyluk
  • 2003: Nienasycenie - adiutant Kocmołuchowicza
  • 2005: Nie ma takiego numeru - Melchior
  • 2006: Kryminalni - strażnik przy bramie Komendy Stołecznej
  • 2007: Aleja gówniarzy - Jan
  • 2007: Prawo miasta - Romek
źródło: wikipedia, licencja GNU FDL, autorzy