Szukaj znanych osób

Mariusz Zalejski

Mariusz Zalejski

Kategoria: Aktorzy

Liczba wyświetleń: 1621
Ocena: liczba gł.: 5

Mariusz Zalejski
Mariusz Zalejski

Mariusz Zalejski (ur. 1959) – polski aktor, absolwent PWST w Krakowie. W latach 1998-99 występował w Teatrze Dramatycznym w Warszawie. W roku 1986 ukończył studia i 20 czerwca debiutował (debiut teatralny) w roli Demetriusza w "Śnie nocy letniej" Williama Shakespearea w reż. Henryka Tomaszewskiego na scenie Teatru Pantomimy we Wrocławiu. Zna język angielski i włoski.

Wybrana filmografia

  • 2007 - Niania odc.52 - doktor
  • 2007 - M jak miłość - Aleksander Radosz
  • 2007 - Egzamin z życia - porucznik Rydzki
  • 2006-2007 - Pogoda na piątek - Jasiek, partner Joli; seria I
  • 2004 - Pensjonat pod Różą - Aleks, partner Niny, instruktorki fitness
  • 2004 - Fala zbrodni - Gideon Brenner
  • 2003 - Psie serce - Marco Collodi
  • 2002 - The foreigner - człowiek na francuskiej farmie
  • 2002 - Kasia i Tomek - Roberto, kelner we włoskiej restauracji; tylko głos; odcinek 20
  • 2001 - M jak miłość - lekarz opiekujący się Zduńską
  • 2001 - Lokatorzy - Rafał, przyjaciel Cezarego
  • 2001 - Casus belli - obsada aktorska
  • 1999 - Świat według Kiepskich - Supermen
  • 1999 - Pierwszy milion - obsada aktorska
  • 1999-2001 - Na dobre i na złe - Zygmunt, właściciel stadniny, przyjaciel Jakuba
  • 1999 - Krugerandy - Dieter
  • 1997-2007 - Klan - pracownik Firmy Doradczej "Partners Ltd."
  • 1986 - Na kłopoty... Bednarski - gościnnie


źródło: wikipedia, licencja GNU FDL, autorzy