Szukaj znanych osób

Marta Lipińska

Marta Lipińska

Data urodzenia: 14 maja 1940 r.

Kategoria: Aktorki

Liczba wyświetleń: 6019
Ocena: liczba gł.: 8

Wybrana filmografia

  • 2006: Ranczo (serial TV) jako Michałowa, gospodyni księdza
  • 2006: M jak miłość (serial TV) jako żona Teodora Nowickiego
  • 2005: Ja wam pokażę! jako matka Judyty
  • 2004: Nigdy w życiu! jako matka Judyty
  • 2002: Superprodukcja jako mama Yanka
  • 1999: Palce lizać (serial TV) jako Ropowa
  • 1998-2003: Miodowe lata (serial TV) jako matka Aliny
  • 1997: Boża podszewka (serial TV) jako Werflowa
  • 1996: Bar Atlantic (serial TV) jako pani Irena Zarębianka
  • 1989: Janka (serial TV) jako Aurelia, żona Bukara
  • 1988: Powrót do Polski jako Helena Paderewska, żona Ignacego Jana
  • 1986: Nad Niemnem jako Korczyńska Emilia, żona Benedykta
  • 1984: 5 dni z życia emeryta jako Jadwiga, córka Kaliny
  • 1983: Synteza jako Zborowska
  • 1982: Dolina Issy jako Tekla Dilbinowa z Surkontów, matka Tomaszka
  • 1972: Ogłoszenie matrymonialne jako "romantyczna" kandydatka
  • 1970: Romantyczni jako Emilka
  • 1966: Ściana czarownic jako Magda
  • 1966: Piekło i niebo jako Anioł stróż Piotrusia
  • 1965: Salto jako Helena, córka gospodarza i Marii
  • 1965: Katastrofa jako Hanka, dziewczyna Grzegorza
  • 1965: Gorąca linia jako Wrzosówna, narzeczona Witalisa
  • 1963: Wiano jako Ulka Kobuzówna
  • 1962: Głos z tamtego świata jako Urszula Choberska
źródło: wikipedia, licencja GNU FDL, autorzy