Szukaj znanych osób

Mel Gibson

Mel Gibson

Data urodzenia: 03 stycznia 1956 r.

Kategoria: Aktorzy Reżyserzy

Liczba wyświetleń: 3641
Ocena: liczba gł.: 3

Wybrana filmografia

  • 1977 - Summer City jako Scollop
  • 1979 - Tim jako Tim
  • 1979 - Mad Max jako Max
  • 1981 - Mad Max 2 jako Max
  • 1981 - Gallipoli jako Frank Dunne
  • 1982 - Atak jednostki Z jako kapitan P.G. Kelly
  • 1982 - Rok niebezpiecznego życia jako Guy Hamilton
  • 1984 - Rzeka jako Tom Garvey
  • 1984 - Bunt na Bounty (The Bounty)
  • 1985 - Mad Max pod kopułą gromu (Mad Max Beyond Thunderdome)
  • 1987 - Zabójcza broń (Lethal Weapon)
  • 1988 - Tequila Sunrise
  • 1989 - Zabójcza broń 2 (Lethal Weapon 2)
  • 1990 - Air America
  • 1990 - Ptaszek na uwięzi (Bird on a Wire)
  • 1990 - Hamlet
  • 1992 - Zabójcza broń 3 (Lethal Weapon 3)
  • 1992 - Wiecznie młody (Forever Young)
  • 1993 - Człowiek bez twarzy (The Man Without a Face) [także reżyseria]
  • 1994 - Maverick
  • 1995 - Waleczne serce (Braveheart) [także producent i reżyser]
  • 1995 - Pocahontas [głos]
  • 1996 - Okup (Ransom)
  • 1997 - Teoria spisku (Conspiracy Theory)
  • 1998 - Zabójcza broń 4 (Lethal Weapon 4)
  • 1999 - Godzina zemsty (Payback)
  • 1999 - Million Dollar Hotel jako agent Skinner
  • 2000 - Czego pragną kobiety (What Women Want)
  • 2000 - Uciekające kurczaki (Chicken Run)
  • 2000 - Patriota (The Patriot)
  • 2002 - Znaki (Signs)
  • 2002 - Byliśmy żołnierzami (We Were Soldiers)
  • 2003 - Śpiewający detektyw jako Doktor Gibbon
  • 2004 - Pasja (The Passion of the Christ) [scenariusz i reżyseria]
  • 2006 - Apocalypto [scenariusz i reżyseria]
źródło: wikipedia, licencja GNU FDL, autorzy