Szukaj znanych osób

Michael Jackson

Michael Jackson

Kategoria: Piosenkarze

Liczba wyświetleń: 7691
Ocena: liczba gł.: 44

Filmografia

Teledyski

  • 1979: "Don't Stop 'Til You Get Enough"
  • 1979: "Rock With You"
  • 1980: "She's Out of My Life"
  • 1983: "Billie Jean"
  • 1983: "Say say say" feat. Paul McCartney
  • 1983: "Beat It"
  • 1983: "Thriller"
  • 1985: "We Are The World"
  • 1987: "Bad"
  • 1987: "The Way You Make Me Feel"
  • 1988: "Dirty Diana"
  • 1988: "Man in the Mirror"
  • 1988: "Another Part Of Me"
  • 1988: "Smooth Criminal"
  • 1989: "Leave Me Alone"
  • 1989: "Liberian Girl"
  • 1991: "Black or White"
  • 1992: "Remember the Time"
  • 1992: "In the Closet"
  • 1992: "Jam"
  • 1992: "Who Is It"
  • 1993: "Give in to Me"
  • 1993: "Will You Be There"
  • 1995: "History Teaser"
  • 1995: "Scream"
  • 1995: "Childhood"
  • 1995: "You Are Not Alone"
  • 1995: "Earth Song"
  • 1996: "They Don't Care About Us" (dwie wersje)
  • 1996: "Stranger In Moscow"
  • 1997: "Blood on the Dance Floor"
  • 1997: "Ghosts"
  • 2001: "Cry"
  • 2001: "You Rock My World"

Filmy

  • 1978: Czarnoksiężnik z Krainy Oz
  • 1986: Kapitan Świt
  • 1988: Moonwalker
  • 1997: Ghosts
  • 2004: Faceci w czerni II
  • 2004: Miss Cast Away

Video/DVD

  • 1984: Making Michael Jackson's "Thriller"
  • 1988: Moonwalker
  • 1988: The Legend Continues
  • 1993: Dangerous - The Short Films
  • 1995: Video Greatest Hits - HIStory
  • 1997: HIStory on Film, Volume II
  • 2003: Number Ones
  • 2004: The One
  • 2005: Live In Bucharest: The Dangerous Tour

Telewizja

  • The Jacksons TV Show to serial, który emitowano od 16 czerwca 1976 do 9 marca 1977. Występowali w nim: Jackie, Tito, Marlon, Michael, Randy, Rebbie, LaToya i Janet Jackson.
  • The Simpsons, sezon 3 odcinek 1., "Stark Raving Dad". Odcinek wyemitowano 19 września 1991. Jackson podkładał głos Johnowi Jayowi Smithowi.
  • Reklama Pepsi w 1988

Gry

  • Michael Jackson's Moonwalker to gra wydana na: automaty, Sega Mega Drive/Sega Genesis, Sega Master System oraz komputery 16-bitowe takie jak np. Amiga, Atari ST.
  • Sonic the Hedgehog 3 zawiera zsamplowane odgłosy Jacksona i muzyków, którzy z nim współpracowali.
  • W Space Channel 5 w dalszych poziomach pojawia się Michael Jackson.
  • Część druga Space Channel 5, gra na PlayStation 2 i Sega Dreamcast również zawiera postać Michaela Jacksona.
  • Ready 2 Rumble Round 2 to bijatyka na PlayStation 2 i Sega Dreamcast, w której Michael Jackson jest ukrytą postacią.
  • Grand Theft Auto: Vice City na PS2, Windows i Xbox zawiera dwie piosenki Jacksona: "Billie Jean" i "Wanna Be Startin' Somethin'".
źródło: wikipedia, licencja GNU FDL, autorzy