Szukaj znanych osób

Mirosław Konarowski

Mirosław Konarowski

Kategoria: Aktorzy

Liczba wyświetleń: 5100
Ocena: liczba gł.: 4

Filmografia

filmy kinowe

  • Jezioro osobliwości (1972) – Michał
  • Con amore (1976) – Andrzej
  • Akcja pod Arsenałem (1977) – "Zośka"
  • Raszyn. 1809 (1977)
  • Wśród nocnej ciszy (1978) – Bernard Piret, przyjaciel Wiktora
  • Dziecinne pytania (1981) – Kazik
  • Stan wewnętrzny (1983) – sąsiad Jakuba
  • Cudzoziemka (1986) – Michał
  • Zakaz wyjazdu (1986)
  • Ja, który mam podwójne życie czyli dylemat Josepha Conrada (1987)
  • Misja specjalna (1987) – Karol Romański
  • Conrad (1988)
  • Ostatni prom (1989) – Michał Walewski
  • Napoleon (1990) – książę Eugeniusz
  • Powodzenia, żołnierzyku (Bonne Chance Frenchie, 1991) – Schlegel
  • Zwichnięcie (L' entorse, 1991) – Policjant
  • Wielka wsypa (1992) – Władek, brat Branickiego
  • Centrum Nadziei (2000) – narrator
  • Sfora: Bez litości (2002) – kurator sądowy
  • Król przedmieścia (2002) – psi psycholog
  • Ludzie wśród ludzi (2002-2004)

seriale TV

  • Dom (1980-2000) – Jerzy Korn
  • Na dobre i na złe (2002) – prokurator
  • Samo Życie (2002-2006) – homoseksualista Jakub Szaniawski
  • Na Wspólnej (2003) – Sekretarz redakcji "Presige"
  • Warto kochać (2005-2006) – Henryk Lewicki, współpracownik Horoszewicza
  • Plebania (2006) – Waldemar Wójcik
  • Pierwsza Miłość(2007) - Janusz Gibon

dubbing

  • Łebski Harry (1984-1987)
  • Szczeniak zwany Scooby Doo (1988-1991)
  • Eerie, Indiana (1991-1992) – Howard Raymer
  • Scooby Doo i baśnie z tysiąca i jednej nocy (1994)
  • Eerie, Indiana (1994-1996) – Karl Ziktor
  • The Incredible Hulk (1996-1997)
  • Księżniczka Sissi (1997)
  • Myszorki na prerii (1997)
  • Farma pełna strachów (1998)
  • Żona przychodzi nocą (1998)
  • Eerie, Indiana: Inny wymiar (1998)
  • Przygody Kuby Guzika (1998)
  • Cyberłowcy (2002)
  • Fantastyczna Czwórka (2005)
  • Noc w muzeum (2006) – Dyrektor McPhee
  • Garfield 2 (2006) – Pan Hobbs
  • Simpsonowie: Wersja kinowa (2007)
źródło: wikipedia, licencja GNU FDL, autorzy