Szukaj znanych osób

Natacha Atlas

Kategoria: Muzycy

Liczba wyświetleń: 1322
Ocena: brak ocen

Natacha Atlas (ur. 20 marca 1964 w Brukseli) jest belgijską piosenkarką arabskiego pochodzenia. Tworzy muzykę będącą mieszanką muzyki arabskiej i północnoafrykańskiej z wpływami europejskimi (ambient, electronica, hip-hop, R&B, reggae, bossa nova). Sama określa swoją muzykę jako "modern cha'abi", czyli unowocześniony egipski pop.

Dyskografia

  • Diaspora (1995)
  • Halim (1997)
  • Gedida (1999)
  • Ayeshteni (2001)
  • Foretold in the Language of Dreams (2002) - Natacha Atlas / Marc Eagleton Project
  • Something Dangerous (2003)
  • The Best of Natacha Atlas (2005)
  • DVD Natacha Atlas - TGU (2005) - Wszystkie teledyski, kilka utworów na żywo oraz wywiad
  • Mish Maoul (2006)


źródło: wikipedia, licencja GNU FDL, autorzy